Liljana Peršak je prejela Miklošičevo priznanje za uspešno delovanje na področju ljubiteljske kulture

Miklošičevo priznanje za leto 2020 prejela Liljana Peršak iz Radoslavcev za uspešno delovanje na področju ljubiteljske kulture

Prlekija-on.net, nedelja, 9. februar 2020 ob 19:03
Liljana Peršak

Liljana Peršak

Občina Ljutomer je v četrtek ob slovenskem kulturnem prazniku, pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je Miklošičevo priznanje za leto 2020 prejela Liljana Peršak iz Radoslavcev za uspešno delovanje na področju ljubiteljske kulture.

Liljana Peršak se je rodila 22.10.1967. Že v ranem otroštvu se je srečala z ljudsko pesmijo, ki jo spremlja še danes, ko opravlja funkcijo predsednice KD Anton Krempl Mala Nedelja. Pod njenim vodstvom vse sekcije društva delajo zelo dobro, saj imajo v Liljani dobrega motivatorja, svetovalca in pomočnika. Je pobudnica Literarne sekcije v društvu in večine prireditev, ki jih organizira Kulturno društvo. Skoraj pri vseh prireditvah že vrsto let poskrbi za ustrezno dekoracijo.

Dobitniki Miklošičev priznanj in nagrade z županjo

V Ljutomeru podelili Miklošičevo nagrado in priznanja


Vsa leta šolanja je bila članica šolskih pevskih zborov in več kot 30 let članica cerkvenega pevskega zbora. Je ustanoviteljica in vodja skupine ljudskih pevk Soside, priključila pa se je tudi Mešanemu pevskemu zboru v Pristavi.

S svojim znanjem in dolgoletnim prostovoljnim delom je prispevala k uspešnemu delovanju društev na področju Male Nedelje, pa naj bo društvo s kulturnega ali humanitarnega področja, kjer je prav tako zelo aktivna

Za uspešno delovanje na področju ljubiteljske kulture, se je Liljani Peršak podelilo Miklošičevo priznanje leto 2020. Predlagatelji so bili Kulturno društvo Anton Krempl Mala Nedelja, Krajevna skupnost Mala Nedelja, Krajevna skupnost Radoslavci, Prostovoljno gasilsko društvo Mala Nedelja, Turistično društvo Mala Nedelja - Radoslavci, Osnovna šola Mala Nedelja in Društvo vinogradnikov Mala Nedelja.

Liljana Peršak
Liljana Peršak in Olga Karba


Več v Kultura in izobraževanje