Drevo zaradi vetra padlo na voznika, ki je na kraju umrl

Pazljivo na cestah, drevesa so se na cesto podrla v Borecih in na relaciji Ljutomer - Cezanjevci

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. februar 2020 ob 07:34
Posredujejo gasilci PGD Radlje ob Dravi in reševalci ZRCK Ravne na Koroškem

Posredujejo gasilci PGD Radlje ob Dravi in reševalci ZRCK Ravne na Koroškem

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da zaradi močnega vetra na območju občine Podvelka podrta drevesa v naselju Brezno in Kozji vrh ovirajo promet. Drevesa odstranjujejo delavci cestnega podjetja. Pri odstranjevanju dreves je eno drevo padlo na osebno vozilo v katerem je ostala ukleščena oseba. Posredujejo gasilci PGD Radlje ob Dravi in reševalci ZRCK Ravne na Koroškem. Iz PU Celje so sporočili, da je voznik na kraju nesreče umrl, zaradi ogleda in odstranjevanja posledic pa bo cesta na tem odseku dalj časa zaprta za ves promet.

Drevesa na cesti

Ob 6.22 je v kraju Boreci, občina Križevci močan veter podrl drevo na cesto. O dogodku so bili obveščeni delavci cestnega omrežja. Ob 7.15 pa je na relaciji Ljutomer - Cezanjevci padlo drevo čez cesto obveščene so bile pristojne službe.

Po napovedih Agencije RS za okolje, bo v ponedeljek pihal močan jugozahodnik, ki bo v sunkih na izpostavljenih mestih dosegel hitrost od 70 do 100, v višjih legah vzhodne Slovenije pa tudi prek 100 km/h. Veter bo zvečer oslabel. Zaradi vetra je izdano oranžno opozorilo.

Arso opozarja, da je možen vetrolomi večjih razsežnosti

Oranžni alarm: Sunki vetra v Prlekiji lahko presežejo 100 km/h




Več v Črna kronika