Športno društvo Sveti Tomaž izvedlo redni letni občni zbor

Na zboru so podelili zahvale vsem zaslužnim članom, ki so se v letu 2019 potrudili v delovanju društva

Ivan Trunk, torek, 11. februar 2020 ob 09:541
Občni zbor ŠD Sveti Tomaž

Občni zbor ŠD Sveti Tomaž

Članice in člani Športnega društva (ŠD) Sveti Tomaž so se v soboto, 1. februarja, zbrali v kulturnem domu pri Svetem Tomažu na rednem letnem občnem zboru društva. V začetku občnega zbora so v kulturnem programu nastopile tri mlade članice z glasbenim programom, potem pa je vse zbrane pozdravil Mirko Štuhec predsednik ŠD Sv. Tomaž. Sledila je izvolitev delovnega predsedstva katerega je vodil Mirko Lovrec in branje poročil: predsednika, blagajničarke, nadzornega odbora, disciplinske komisije in verifikacijske komisije.

V poročilu predsednika ŠD Sv. Tomaž za leto 2019 je predsednik povedal naslednje: v letu 2019 sta bili ustanovljeni dve novi sekciji, dvakrat so gostili legendo slovenskega alpinizma Vikija Grošlja, ki je predaval o njegovih vzponih na najvišje vrhove na našem planetu in napolnil dvorano kulturnega doma. Junija so se v velikem številu udeležili vstopa v občinski praznik, udeležili teniškega turnirja pri prijateljskem ŠD Pristava in ribiškem tekmovanju v Pristavi. V poročilu sekcij: pohodniška sekcija je organizirala dva večja pohoda in nekaj krajših pohodov, sekcija nogometa Malih Vin je organizirala 11. memorial Franca Klemenčiča v nogometu katerega se je udeležilo 7 ekip in odbojkarski turnir katerega se je udeležilo 11 ekip ter udeležili so se 8 turnirjev v odbojki.

Košarkarska sekcija je organizirala zimski turnir trojk in met za tri točke, kjer je sodelovalo 6 ekip, udeležili so se turnirja trojk v Juršincih in v sklopu občinskega praznika so v športni soboti organizirali turnir trojk zunaj na igrišču katerega se je udeležilo 6 ekip. Sekcija pikado je izvedla 2 turnirja v metanju pikada in sodelovali so v Prleški pikado ligi ter osvojili 3. mesto, sekcija badminton je organizirala rekreativno igranje badmintona in turnir dvojic, sekcija šah je organizirala 5. memorialni turnir Franca Janžekoviča na katerem je sodelovalo 36 šahistov in šahisti so sodelovali v Slovenjegoriški šahovski ligi ter osvojili 8. mesto. Kartaška sekcija je organizirala 2 turnirja v igranju "šnopsa", teniška sekcija je organizirala turnir v igranju tenisa v športni soboti, ki je bila v sklopu občinskega praznika, ribiška sekcija je v letu 2019 izvedla ribiško ligo, ribiški dan, tekmo za Carja in Martinovo tekmo in sekcija Fit je namenjena predvsem za ženske v zimskem času, tu gre za vadbo pilatesa, kateri se izvaja v telovadnici osnovne šole in se je udeležuje 31 članic. Poročilo blagajničarke ŠD je podala Marta Breznik, poročilo nadzornega odbora je pripravila Martina Klemenčič.

Na koncu uradnega dela so podelili zahvale vsem zaslužnim članom, ki so se v letu 2019 potrudili v delovanju ŠD. Jožetu Raušlu so podelili naziv častni član za moralno in finančno pomoč v delovanju ŠD Sv. Tomaž. Po uradnem delu je bila pogostitev članov in druženje pozno v noč.



Več v Šport