Štirje alkoholizirani vozniki ostali brez vozniških dovoljenj, enemu so zasegli še vozilo

Tokratni rekorder, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel 1.37 mg/l alkohola v izdihanem zraku

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. februar 2020 ob 09:191
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 14. februarja, ob 7.00 so obravnavali povoženje divjadi. Izdano je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 21:30 je bil v Ormožu zaustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je vozil motorno vozilo v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V postopku je bilo vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, kjer je bilo ugotovljeno, da je voznik imel 1.37 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozilo je bilo zaseženo. Zoper voznika sledi Obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

V soboto, 15. februarja, ob 9.32 so bili obveščeni o kaznivem dejanju Poškodovanja tuje stvari v Središču ob Dravi. Zadeva je bila zaključena s poročilom na državno tožilstvo.

Pri popravilu padel s strehe

Ob 10.15 so bili obveščeni o delovni nesreči v okolici Ormoža, kjer je bilo ugotovljeno, da je oseba pri popravilu strehe, padla na tla in se telesno poškodovala. Poškodovani je bil odpeljan v bolnico Ptuj, kjer je bilo ugotovljeno, da je pri tem zadobil lahke telesne poškodbe. Policisti so z ogledom izključili tujo odgovornost, zato bo zadeva zaključena s poročilom na tožilstvo.

Ob 15.00 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju v Podgorcih. Policisti so na kraju ugotovili, da je kršitelj žalil drugo osebo in ji grozil s pretepom.

Ob 18.02 so policisti opravili ogled prometne nesreče I. kategorije in udeležbo divjadi v naselju Savci. Udeležencu so policisti na kraju izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 19.00 so vozniku osebnega avtomobila odvzeli vozniško dovoljenje, saj je v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji vozil vozilo pod vplivom alkohola. V izdihanem zraku je imel 0,61 mg/l alkohola. Vozniško dovoljenje bodo poslali na pristojno sodišče skupaj z odložilnim predlogom.

Ob 23.40 smo v naselju Ivanjkovci, vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je alkotest pokazal 0.51 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju so prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

Ob 00.33 so policisti v naselju Šalovci vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je alkotest pokazal 0.47 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju so prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

Ob 01.31 uri so policisti v Podgorcih ustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je v postopku odklonil preizkus alkoholiziranosti. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, vozniško dovoljenje bo poslano skupaj z odložilnim predlogom na sodišče.

Grozil s samomorom

V nedeljo, 16. februarja, ob 07.18 so bili obveščeni, da oseba v okolici Velike Nedelje grozi s samomorom. Na kraj je bilo poklicano reševalno vozilo, s katerim je bil odpeljan v Psihiatrično bolnišnico Ormož. Zadevo so zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 09.26 so bili obveščeni, da je v okolici Ormoža omagala starejša oseba. Na kraj je bilo poklicano reševalno vozilo, katero je osebo odpeljalo v SB Ptuj v nadaljnjo oskrbo. Zadeva je bila zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 19.31 so bili s strani občana obveščeni, da se že dlje časa na območju centra Miklavž pri Ormožu giblje neznani večji pes, ki je podoben nemškemu ovčarju, okrog vratu ima ovratnico. Patrulja je pregledal okolico, vendar psa ni izsledila. V tej zvezi naprošajo vse občane, če morda kdo razpolaga s podatkom o lastniku tega neznanega psa, da to sporoči na policijsko postajo.



Več v Črna kronika