V Središču ob Dravi našli topovsko granato iz druge svetovne vojne

Neeksplodirano ubojno sredstvo sta prevzela strokovnjaka iz državne enote za neeksplodirana ubojna sredstva

Prlekija-on.net, torek, 18. februar 2020 ob 17:11
V Središču ob Dravi so našli topovsko granato

V Središču ob Dravi so našli topovsko granato

Policisti Policijske postaje Ormož so v ponedeljek, 17. februarja, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 12.48 so bili obveščeni o vlomu v poslovne prostore v Ormožu. Policisti so na kraju sprejeli pisno prijavo. V zvezi tega sledi zbiranje obvestil ter kazanska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Ob 13.56 so bili obveščeni o najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva (NUS) v Središču ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za topovsko granato iz druge svetovne vojne. NUS sta prevzela strokovnjaka iz državne enote za neeksplodirana ubojna sredstva.

Ob 16.00 uri so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom, ki se je zgodila na parkirišču. Za kršiteljem poizvedujejo in sledi ustrezen ukrep. Trenutno so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 18.50 uri so bili obveščeni o sporu med dvema znancema. V razgovorih je bilo ugotovljeno, da sta se že pred prihodom policije dogovorila. Zaznali niso kršitev javnega reda in miru ter elementov kaznivega dejana. Zadevo so zaključili z uradnim zaznamkom.



Več v Črna kronika