Domnevni »štirikratni državni in dvakratni evropski prvak v taekwondoju«, žrtev prevare?

V Prekmurju in tudi širše te dni odmeva prav neverjetna zgodba mladega Lendavčana, ki naj bi med drugim postal štirikratni državni in dvakratni evropski prvak v taekwondoju, a se je izkazalo, da vse skupaj ni resnično oz. naj bi bil žrtev prevare

Prlekija-on.net, torek, 18. februar 2020 ob 19:02
Beno Misja, foto: Lendavainfo.com/osebni arhiv

Beno Misja, foto: Lendavainfo.com/osebni arhiv

Te dni v Prekmurju in tudi širše, odmeva prav neverjetna zgodba mladega Lendavčana, 25-letnega Bena Misje, o katerem se je v preteklih letih na veliko pisalo predvsem v lokalnih medijih, da je kot član kluba Hwarang iz Verone, med drugim postal štirikratni državni in dvakratni evropski klubski prvak v taekwondoju. Na podlagi teh "uspehov" so mu podelili tudi občinsko priznanje za izjemne športne dosežke, pred nedavnim pa je prejel tudi priznanje za posebne dosežke v športu v letu 2019. A kot vse kaže navedbe o njegovih športnih uspehih niso resnične.

Na to je minuli petek opozorila Taekwondo zveza Slovenije, ki je vse skupaj označila za škandalozno. "S strani Taekwondo zveze Slovenije vam sporočamo, da omenjeni g. Beno Misja ni registriran član zveze in nobenega kluba v naši zvezi. Prav tako ni bil nikoli registriran s strani Taekwondo zveze in v sistemu E-šport (OKS, MZSŠ)," je takrat sporočil Darko Kadić, tehnični direktor TKDZS-WT. Občinsko priznanje in priznanje Športne zveze Lendava za posebne dosežke v športu je tako prejel "na osnovi rezultatov, ki v Sloveniji s strani Taekwondo zveze Slovenije (WT in ITF), niso bila nikoli organizirana. Iz kluba Hwarang iz Verone so nam sporočili, da omenjenega ne poznajo in da ni njihov član," je še zapisal Kadić.

Fant naj bi bil žrtev zelo dobro organizirane "kriminalne združbe"

Misja bo tako najverjetneje moral vrniti vsa priznanja oz. nagrade, ki jih je prejel od Občine Lendava in s strani Športne zveze Lendava, saj je nagrade oz. priznanja prejel na podlagi neresničnih podatkov, katere je ob tem posredoval tudi v javnost. Občina Lendava in Športna zveza Lendava sta Misjo takoj po obvestilu Taekwondo zveze Slovenije že pozvala, da se opredeli do navedb, da lahko nadaljujejo s postopki. Misja je tako te dni na policijo podal ovadbo zoper ljudi, ki naj bi fanta "potegnili v motne kriminalne vode".

"Resnično lahko pojasnim, da sem se v letih 2014-2020 dejansko tako v Republiki Sloveniji kot tudi v tujini udeleževal različnih taekwondo turnirjev, kot je bilo to tudi javnosti sproti sporočano po medijih. Na mnogih turnirjih in drugih tekmovanjih sem dejansko dosegel tudi uspehe, enako kot je izhajalo iz javnosti prezentiranih obvestil. Torej ničesar nisem izmislil. Pri tem pa sem šele po prejetem dopisu Taekwondo zveze Slovenije in na podlagi s tem v zvezi ugotovljenih okoliščin oziroma dejstev, šele sedaj ugotovil, da sem bil žrtev prebrisanih širše in očitno mednarodno organiziranih manipulantov. Namreč zatrjevana mi dejstva s strani predvidoma očitno celo po moje mednarodno zelo dobro organizirane "kriminalne združbe", katere domnevni člani so bile tudi osebe predstavljene so kot J.M., J.J. (kot moja "licencirana" slovenska trenerja), kot tudi domnevno mi zatrjevani italijanski državljan S.P. kateri se je predstavljal kot trener Hwarang teama iz Verone, so že od leta 2014 povzročile, da sem v bistvu dejansko brez moje vednosti tekmoval na organiziranih turnirjih, ki niso bili uradno registrirani kot katerokoli tekmovanje pod okriljem Taekwondo zveze Slovenije", je v pojasnilu med drugim zapisal Misja. Celoten njegov odziv si lahko preberete tukaj.

Občina Lendava pričela s postopkom odvzema priznanja

Na vse skupaj se je odzvala tudi Občina Lendava: "Občina Lendava je lansko leto ob občinskem prazniku Benu Misji za izjemne športne dosežke v borilnem športu taekwondo podelila priznanje Občine Lendava v skladu z Javnim razpisom za podelitev priznanj Občine Lendava ter na podlagi prejete pobude Mestne skupnosti Lendava in soglasja Bena Misje h kandidaturi.

Po prejetem dopisu s strani Taekwondo zveze Slovenije, v katerem negirajo rezultate in dosežke, na podlagi katerih mu je bilo podeljeno priznanje, je Občina Lendava pozvala Bena Misjo, da pojasni navedbe Taekwondo zveze Slovenije. Beno Misja je v uradnem dopisu navedel, da njegov namen ni bil nikomur škodovati ali zavajati tiste, ki so dobronamerno verjeli v njegove uspehe ter da je bil tudi sam izigran in žrtev manipulantov. Za nastalo situacijo se opravičuje tudi vsem občanom Občine Lendava.

Glede na nova dejstva, ki so v nasprotju z razlogom podelitve priznanja, bo Občina Lendava v skladu z Odlokom o priznanjih Občine Lendava pričela s postopkom odvzema priznanja," so ob tem pojasnili na Občini Lendava.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport