Popoldan ob zvokih mandolin

Skupina Amos s Ptuja nastopila v DOSOR-ju

Filip Matko, nedelja, 30. januar 2011 ob 02:46
Skupina Amos

Skupina Amos

17. in 18. junija lani je Humanitarno društvo Adra Slovenija pripravilo dobrodelni bazar igrač v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Ob tem je bil vzpostavljen stik s Krščansko adventistično cerkvijo na Slovenskem pri katerem deluje Adra. Sodelovanje se nadaljuje že letos, kajti v soboto, 29. januarja, je v prostorih knjižnice DOSOR-ja v četrtem nadstropju nastopila 9-članska mandolinska skupina Amos s Ptuja, ki že 11 let deluje pri tamkajšnji KAC – Krščanski adventistični cerkvi.

Skupina je znana tako po svojih nastopih v Sloveniji, kot tudi v sosednji Hrvaški. Sodelujejo na številnih dobrodelnih prireditvah, pa tudi v cerkvah.

Skupina Amos študira ter izvaja v glavnem duhovno glasbo, črnske in židovske duhovne pesmi, klasične skladbe, krščanske himne in druge tradicionalne krščanske skladbe. S tem skupina dokazuje, da boga lahko častimo na različne načine. S svojim igranjem poskušajo širiti optimizem, potolažiti žalostne, vlivati pogum obupanim, mehčati tiste, ki sovražijo ter negovati duhovnost v ljudeh.

Skupino Amos po strokovni plati vodi Tanja Vnučec Popov, nekateri posamezniki pa ob skupini nastopijo tudi kot solisti. Tako je na sobotnem popoldanskem koncertu v DOSOR-ju kot solist s flavto nastopil Luka Pepelnak, zapela je Nina Bahun ob osebni klavirski spremljavi, kot deklamator pa se je predstavil Timi Bakun.

Ob gromkem aplavzu so stanovalke in stanovalci DOSOR-ja pozdravili nastop mandolinske skupine Amos s Ptuja, le-ti pa so jim kot spominček poklonili kazalnik za knjigo s posebnim krščanskim posvetilom Stopinje.


Več v Družabno