Forest glamping resort Blaguš - nov resort pod okriljem znamke Charming Slovenia

Na brežini jezera Blaguš so v polnem teku dela za odprtje novega Forest glamping resorta, kjer največje bogastvo ostaja narava

Prlekija-on.net, petek, 28. februar 2020 ob 10:091
Mario Herzog, Petra Kordiš in Iztok Podkrižnik

Mario Herzog, Petra Kordiš in Iztok Podkrižnik

Blagovna znamka Charming Slovenija je v četrtek, 27. februarja, v Ljubljani predstavila svoje delovanje, koncept in novi Forest glamping resort, ki svojo prvo sezono pričenja s 1. majem.

Pod blagovno znamko Charming Slovenia, katere lastnik je podjetnik Iztok Podkrižnik, so združeni resorti, ki s svojo vizijo in izvedbo uvajajo višje, zahtevnejše standarde na področju glamping turizma. Resorti so premišljeno načrtovana simbioza prestiža in narave.

Herbal glamping resort Ljubno, odprt na Ljubnem ob Savinji, zadnja leta privablja goste iz širnega sveta. Goste, ki cenijo naravo, odmik od urbanega kaosa in iščejo namestitve, ki so arhitekturno in izkustveno drugačne od hotelskih verig. Na Ljubnem se nahaja 10 glamping šotorov, ki lahko hkrati gostijo štirideset oseb.

Urejanje turističnega kompleksa ob Blaguškem jezeru

Ob Blaguškem jezeru urejajo turistični kompleks s hiškami


V Blagušu največje bogastvo ostaja narava

Na brežini jezera Blaguš pa so v polnem teku dela za odprtje novega Forest glamping resorta, kjer največje bogastvo ostaja narava. V tamkajšnje okolje bodo stilno vpete leseno-steklene hišice, grajene iz naravnih materialov, o čemer smo pred kratkim že pisali, ko nam je Mario Herzog povedal nekaj o nastajanju tega resorta. Kar 60% površin Slovenije pokriva gozd, zato je njihova želja doseči, da gostje občutijo otroško vznemirjenost ob prebujanju pod krošnjami, obdani s ptičjim petjem.

16 leseno-steklenih hišic in 33 manjših enot

16 leseno-steklenih hišic je namenjenih dvema osebama; poleg udobne postelje ima vsaka namestitev tudi prostor za sproščanje in branje ter privatno teraso oddaljeno le korak od jezera. Gostje bodo lahko obiskali večnamenski prostor, kjer ob kozarcu dobrega vina zaključijo večer ob kaminu. Na voljo jim bo gozdna knjižnica, preživljanje prostega časa v naravi pa se bo vzpodbujalo z aktivnostmi na prostem, med drugim tudi z gozdnim fitnesom, pohodnimi potmi, vodnimi aktivnostmi.... V sklopu resorta bo tudi predel s 33 manjšimi enotami (lesenimi dvokapnicami), kjer bodo bolj avanturistični gostje lahko prenočili pod zvezdami.

Kot je izpostavila direktorica Petra Kordiš, bodo še večji poudarek v tem letu namenili trajnostnemu razvoju in zmanjšanju negativnega vpliva turizma na okolje. Spodbujajo varčevanje s pitno vodo, energijo, ločevanje odpadkov, recikliranje oblačil in raziskovanje okolice z e-pogoni, ki so na voljo gostom resortov.

Ker je ponudba Charming Slovenie unikatna, bo na posebnem mestu v Forest glamping resortu domoval tudi razstavni prostor in atelje unikatnih čevljev Herzog.

Gostje bodo lahko aktivno sodelovali pri izdelavi čevljev in spoznavali obrt. Prvi obiskovalci bodo Forest glamping resort izkusili zgodaj spomladi, od 1. maja dalje, ko resorti Charming Slovenie ponovno odprejo vrata svojih namestitev in poskrbijo za nepozabne zgodbe svojih gostov.



Več v Gospodarstvo