28 pustnih skupin in preko sto kurentov na 24. Fašenku po Dornavsko

Slavila je skupina iz Juršincev Naš božič, druga je bila skupina Cirkus Bukovci mladina, tretji so bili Božični škrati iz Moškanjcev, četrto mesto sta dosegla Stekleni par, peto pa je tokrat pripadalo ZUDV Dornava za odlično izvedbo Regratovih lučk

Prlekija-on.net, petek, 28. februar 2020 ob 10:34
Fašenk po Dornavsko

Fašenk po Dornavsko

Pustni ponedeljek je v Dornavi bil ponovno v znamenju ciganov. Na tradicionalni prireditvi Fašenk po Dornavsko, tudi tokrat v izvedbi ED cigani Dornava, se je zbralo lepo število udeležencev. Kar 28 pustnih skupin, skozi vas pa se je sprehodilo kar več kot 100 kurentov. V 24. letih, je prireditev iz majhne občinske povorke prerasla v mednarodni karneval. Že več let zaporedoma vas obiskujejo skupine iz okoliških krajev, prijatelji iz Turističnega društva Dobova, mednarodni pečat pa prireditvi dajejo prijatelji iz Srbije, mesta Šabac, prav tako tudi skupine iz Hrvaške.

Nagradni sklad je tokrat znašal 1000 evrov. Slavila je skupina iz Juršincev Naš božič, drugo mesto je dobila skupina Cirkus Bukovci mladina, tretji so bili Božični škrati iz Moškanjcev, četrto mesto sta dosegla Stekleni par, peto pa je tokrat pripadalo ZUDV Dornava za odlično izvedbo Regratovih lučk.

Zabava je trajala še pozno v večer, veselili so se na tradicionalni pustni veselici z ansamblom Opoj.

Foto: Ivan Trunk

Sprejem vodij pustnih skupin pri županu

Župan gostil predstavnike pustnih skupin, ki so sodelovale na 24. Fašenku po Dornavsko




Več v Družabno