Tudi ob ponovni postavitvi luči v parku, te očitno ne bodo dolgo obstale

Pri ponovni postavitvi luči so sicer uporabili močnejše vijake, ki pa očitno tudi niso ustavili vandalov, saj je ena luč že poškodovana...

Prlekija-on.net, nedelja, 1. marec 2020 ob 12:242
Ena luč je po nekaj dnevih že poškodovana

Ena luč je po nekaj dnevih že poškodovana

V decembru smo že poročali, da so v ljutomerskem Parku Rudolfa Maistra potekala dela z namenom delne osvetlitve parkovnih poti od stopnic pri železniški postaji do mostu čez reko Ščavnico. Pot, ki jo kot bližnjico uporabljajo predvsem mlajši v in iz dvorane ŠIC, je bila že nekaj časa v temi. Zaradi tega je bila izgradnja vsaj delne razsvetljave še posebej dobrodošla.

A luči takrat niso obstale dolgo, niti jih niso uspeli še prižgati, pa so jih vandali že uničili. Takrat so polomili vse povsem na novo postavljene luči. Luči so nato na novo uredili pred kakšnimi desetimi dnevi, ko so luči tudi razsvetlile temno pot skozi park. Kot je razvidno, so pri lučeh sedaj uporabili močnejše vijake, ki pa očitno tudi niso ustavili vandalov, saj je ena luč že poškodovana.

Vse poti v parku so ob odprtju leta 2010 bile sicer osvetljene s talnimi lučkami, ki pa že kar nekaj časa zaradi različnih vzrokov ne svetijo več. In tudi te so več ali manj vse polomljene, kar je razvidno iz spodnjih fotografij.

Odkritje spomenika

Otvoritev parka generala Rudolfa Maistra


Polomljene luči v parku Rudolfa Maistra

Delno osvetlili park Rudolfa Maistra, a luči zaradi vandalizma niso zdržale dolgo




Več v Črna kronika