V trčenju z vlakom umrla 49-letna voznica

Na nezavarovan železniški prehod - označen z Andrejevim križem je brez ustavljanja zapeljala v trenutku, ko je po železniški progi iz smeri Ljutomera v smeri Gornje Radgone pripeljal tovorni vlak

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. marec 2020 ob 13:53
Trčenje vlaka in vozila

Trčenje vlaka in vozila

Kot smo že poročali, se je danes okoli 10. ure v Borecih zgodila prometna nesreča smrtnim izidom. V prometni nesreči sta trčila vlak in osebni avtomobil.

Z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 49-letna voznica vozila osebni avtomobili iz smeri naselja Logarovci v smeri glavne ceste skozi naselje Boreci. Na nezavarovan železniški prehod - označen z Andrejevim križem je brez ustavljanja zapeljala v trenutku, ko je po železniški progi iz smeri Ljutomera v smeri Gornje Radgone pripeljal tovorni vlak.

Trčenje vlaka in vozila

Voznica v trčenju z vlakom umrla na kraju nesreče


Vlak je trčil v desni bočni del avtomobila in ga potiskal še 90 metrov pred sabo. Voznica osebnega avtomobila med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom. Ostala je ukleščena v avtomobilu iz katerega so jo rešili gasilci. Na kraju je kljub oživljanu s strani delavcev NMP ZD Ljutomer, poškodbam podlegla. Zdravnik je na kraju potrdil smrt voznice in odredil sanitarno obdukcijo.

Kot je še na kraju nesreče povedal Srečko Šteiner, samostojni policijski inšpektor SUP PU Murska Sobota, je vzrok nesreče možno pripisati njeni nepazljivosti oz. temu, da ni upoštevala prometne signalizacije. Ta voznike napotuje, da morajo ob približevanju nezavarovanega prehoda med železnico in cesto zmanjševati hitrost in se v primeru, da prihaja vlak, ustaviti. Na tem prehodu sicer zelo pogostih nesreč niso beležili, vlak pa tudi sicer na tej relaciji vozi poredko, le ob ponedeljkih, sredah in petkih, enkrat na dan.

Pokojna udeleženka je letošnja prva smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.



Več v Črna kronika