David Žibrat uresničil še ene svoje sanje, odprl je svoj lastni športni center

Svetovni prvak v kickboksu David Žibrat je lani uresničil svoje sanje, ko je stopil na sam svetovni vrh, v teh dneh pa je uresničil še ene svoje sanje - odprl je svoj lastni Športni center Žibrat

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. marec 2020 ob 19:37
Odprtje Športnega centra Žibrat

Odprtje Športnega centra Žibrat

Potem, ko je David Žibrat z Mote oktobra lani postal svetovni prvak v kickboksu in uresničil svoje sanje, da stopi na sam svetovni vrh, je v teh dneh uresničil še ene svoje sanje - odprl je svoj lastni Športni center Žibrat. Center se nahaja v Ljutomeru na Prešernovi ulici 25, uradno pa so ga odprli v ponedeljek, 2. marca. Je pa v centru že celoten prejšnji teden potekal teden odprtih vrat, kjer so se zvrstili številni vadbe željni občani, od najmlajših do najstarejših.

Na odprtju centra so slavnostni gostje bili predsednik Športne zveze Ljutomer Miroslav Rauter, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, predsednik Kickboxing zveze Slovenije prof. Vladimir Sitar in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije ter Davidov trener Tomaž Barada. Kaj so ob tem povedali, si lahko ogledate v videu.

Po prerezu traku, ki ga je David prerezal skupaj s partnerko Jasmino, je prostore še blagoslovil ljutomerski župnik Goran Merica, nato je sledil ogled novih prostorov in pogostitev, ki so jo pripravili pri Kmetiji Vargazon.

V športnem centru je 120 kvadratnih metrov velika tatami telovadnica, 4 x 4 metre ring, garderobe s kopalnicami in prostor za druženje, v kratkem pa bodo odprli še fizioterapevtsko sobo in manjšo trgovino s pripomočki za borilne veščine.

David Žibrat v finalu

David Žibrat svetovni prvak!


Z odprtjem centra uresničil svoje dolgoletne želje

David je ob tem povedal, da je z odprtjem tega centra uresničil svoje dolgoletne želje, uresničili pa so jih lani decembra skupaj z družino, prijatelji, donatorji in partnerji, ko so številne dneve do večernih ur trdo delali. David nam je že lani v intervjuju povedal, da so pogoji v Prlekiji slabi, saj ni prostorov, niti posluha v občini za ta šport. Po treh letih aktivnega iskanja in vseh zavrnitvah pa je lani februarja sprejel odločitev, da bo tvegal in si ustanovil svoj športni center z lastno investicijo. "To odločitev sem sprejel, ker vidim ogromno zanimanja za naš šport, pri najmlajših, rekreativcih in prav tako pri starejših, saj vsi, ki spoznajo naš šport vidijo, da je res odlična rekreacija. Seveda je v našem klubu kar nekaj perspektivnih članov in članic, ki bodo sedaj imeli pogoje in priložnost to dokazati," nam je še takrat povedal. Celoten intervju si lahko preberete v priloženem članku spodaj.

David je lani z naslovom svetovnega prvaka nadgradil uspehe iz svetovnih prvenstev v prejšnjih letih, saj je leta 2013 v Antalyi zasedel 5-8. mesto, leta 2015 v Dublinu 3. mesto, leta 2017 v Budimpešti 2. mesto, lani pa nato v Sarajevu stopil na najvišjo stopničko in postal svetovni prvak v svoji kategoriji. Sedaj bo vso svoje znanje in bogate izkušnje tako lahko prenašal tudi na najmlajše in vse ostale, ki bodo vadili v njegovem novem centru, kjer so prostor našli tudi njegovi številni pokali, medalje in priznanja, ki jih je osvojil v uspešnih letih tekmovanja.

Davidu tako ponovno želimo še naprej veliko uspehov kot tekmovalcu in/ali trenerju.

David Žibrat

Na Cvenu pripravili sprejem za svetovnega prvaka v kickboksu Davida Žibrata


David Žibrat

David Žibrat: Sedaj sem na težko pričakovanem vrhu in res uživam




Več v Šport