Zdravko Mauko-Magi na 5. Balkanskem prvenstvu v atletiki osvojil štiri medalje

Zmagal je v skoku v višino, bil drugi v teku na 60 metrov z ovirami in osvojil tretje mesto v skoku v daljino in v troskoku

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. marec 2020 ob 20:55
Zdravko Mauko na 5. Balkanskem prvenstvu

Zdravko Mauko na 5. Balkanskem prvenstvu

V glavnem mestu Srbije je bilo 5. Balkansko prvenstvo v atletiki za veterane. Tekmovalo je več kot 500 atletov iz desetih držav. Med 61 nastopajočimi tekmovalci iz Slovenije so bili tudi trije iz dežele ob Muri.

Zdravko Mauko-Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci je v kategoriji M 60 osvojil štiri medalje: zmagal je v skoku v višino, bil drugi v teku na 60 metrov z ovirami in osvojil tretje mesto v skoku v daljino in v troskoku. Odlična sta bila tudi zakonca Žalig iz Murske Sobote. Tjaša je v kategoriji Ž 35 bila zmagovalka v teku na 800 in 1500 metrov, Miha je pa zmagal v skoku v višino in bil drugi v skoku v daljino v kategoriji M 35.

Vsak tekmovalec je lahko na dvodnevnem tekmovanju nastopil v štirih disciplinah.

Vodje reprezentanc Balkanske atletske federacije so izglasovali, da bo 6. prvenstvo v dvorani prihodnje leto meseca marca v Novem Mestu.

Znano je že tudi, da bo letos septembra Balkansko prvenstvo na stadionu v Korči v Albaniji.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Šport