Združeni trgovci zagotavljajo, da so njihove trgovine založene in lahko v njih dobite vse, kar potrebujete

Poudarjajo, da »le skupaj lahko poskrbimo, da so vsi preskrbljeni. Le skupaj lahko poskrbimo za starejše, ranljivejše in ostale okoli nas. Le skupaj smo lahko kos trenutnim izzivom.«

Prlekija-on.net, petek, 20. marec 2020 ob 17:48
V trgovinah dobite vse, kar potrebujete

V trgovinah dobite vse, kar potrebujete

Trgovci so se v skupnem nagovoru javnosti povezali med seboj z željo, da poudarijo svojo zavezo, da skupaj z dobavitelji zagotavljajo, da so njihove trgovine založene in lahko v njih dobite vse, kar potrebujete.

"Iz srca se zahvaljujemo vsem našim zaposlenim v trgovinah in dobavnih verigah, ki pomagajo, da ste vsi preskrbljeni. Prosimo pa tudi za vašo pomoč, dragi kupci. Naprošamo vas, da nakupujete premišljeno in kolikor potrebujete. Zalog je dovolj, če vsi sodelujemo," so poudarili ter dodali, da "le skupaj lahko poskrbimo, da so vsi preskrbljeni. Le skupaj lahko poskrbimo za starejše, ranljivejše in ostale okoli nas. Le skupaj smo lahko kos trenutnim izzivom."

Pod skupno izjavo so se podpisali Eurospin, Hofer, Jager, Lidl, Mercator, Spar in Tuš.

Trgovine
Združeni trgovci zagotavljajo, da so njihove trgovine založene in lahko v njih dobite vse, kar potrebujete

OSKRBA S HRANO JE NAŠA PRIORITETA, PRAV TAKO VARNOST NAKUPOV

Oskrba z živili spada med eno izmed kritičnih dejavnosti, nujno potrebnih za delovanje države, tudi v izrednih situacijah, kot je izbruh koronavirusa. Trgovci zagotavljamo, da vsak na svoji strani v največji meri in z vso odgovornostjo sprejemamo sprotne ukrepe za zaščito naših zaposlenih in kupcev, obenem pa si prizadevamo za čim bolj nemoteno delovanje dobavne verige, s čimer zagotavljamo hrano državljanom.

Skrb za naše zaposlene je v središču našega delovanja Skrbno spremljamo in sledimo navodilom pristojnih organov. S tem namenom smo trgovci že sprejeli številne varnostne ukrepe, s katerimi želimo zagotoviti najbolj učinkovit in varen sistem nakupa - tako za kupce, kot za naše zaposlene. Pri tem smo sami nemudoma pričeli uvajati številne ukrepe, ki ščitijo zaposlene. Naj poudarimo, da je v državi splošno pomanjkanje zaščitnih mask ter druge opreme in da so maske prednostno namenjene zdravstvu. Nenazadnje maske in rokavice po mnenju NIJZ ne predstavljajo optimalne zaščite.

Ohranjamo delovanje dobavne verige Vsi trgovci si prizadevamo, da dobavna veriga poteka čim bolj nemoteno in da državljanom preskrbujemo hrano. Pri tem vse kupce pozivamo k odgovornemu in razsodnemu nakupovanju. Kopičenje hrane ni potrebno, pretirani enkratni nakupi pa predstavljajo motnjo za logistične sisteme, ustvarjajo nepotrebno paniko in predvsem onemogočajo dostop do osnovnih dobrin tudi socialno in drugače ogroženim skupinam.

Kupci so ključen del varnega nakupovanja Vse kupce pozivamo k dodatni odgovornosti. Bodite odgovorni do sebe in drugih, po nakupe se odpravite le, če ste zdravi, poskrbite za higieno in priporočeno razdaljo med ljudmi (najmanj 1,5 oziroma 2 metra). Uporabljajte zaščitne rokavice na oddelkih sadja, zelenjave in pekovskih izdelkov. Če je le mogoče, uporabljajte (brezstična) kartična plačilna sredstva.

Naj poudarimo še, da je naša odgovornost do zaposlenih, kupcev in poslovnih partnerjev dolgoročna - poskrbeti moramo, da bodo naša podjetja tudi po tem, ko bo te izredne situacije konec, še naprej zagotavljala stabilnost delovnih mest in gospodarstva.

Trgovska podjetja smo v tem trenutku hvaležna našim sodelavkam in sodelavcem za njihovo podporo, odgovornost in predanost pri opravljanju delovnih nalog ter ponosna nanje. Le s skupnimi močmi lahko poskrbimo za varnost vseh - tako naših kupcev kot naših sodelavk in sodelavcev v številnih trgovinah, logističnih centrih in drugih podpornih službah po Sloveniji. In ne pozabimo, v težkih časih sta še toliko bolj pomembni strpnost in solidarnost.

Spoštovani kupci, glede na trenutne razmere se zavedamo odgovornosti, ki jo imamo do zaposlenih, kupcev in družbe...

Objavil/a Lidl Slovenija dne Petek, 20. marec 2020


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo