Z vozilom končal na strehi

Še ena voznica je pod vplivom alkohola zapeljala s ceste, drug voznik pa je pod vplivom alkohola vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Prlekija-on.net, nedelja, 22. marec 2020 ob 15:111
Vozilo je končalo na strehi, foto: 112 Ptuj

Vozilo je končalo na strehi, foto: 112 Ptuj

V nedeljo, 22. marca, ob 2.02 je v naselju Ptujska Gora, občina Majšperk, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih oseb ni bilo.

Vozila pod vplivom alkohola

Včeraj popoldan je 41-letna domačinka v Gočovi, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje z osebnim avtomobilom zapeljala s ceste in se lažje telesno poškodovala. Elektronski alkotest je pokazal, da je imela v organizmu 0,85 mg/l alkohola. Policisti bodo zoper njo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Policista Policijske postaje Rače pa sta sinoči malo po 22. uri, izven naselja Spodnje Hoče ustavila 24-letnega voznika osebnega avtomobila znamke Renault Clio, mariborskih registrskih oznak. V postopku sta ugotovila, da voznikovo vozniško dovoljenje, izdano v Republiki Srbiji, ni veljavno, saj mu je Okrajno sodišče v Mariboru, 9. 3. 2020, izreklo ukrep prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Republike Slovenije, potem, ko so mu ga policisti Policijske postaje Maribor II, na podlagi 113a. člena Zakona o prekrških (ZP-1), 1. 3. 2020 odvzeli.

Policista sta vozniku odredila preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da je imel v organizmu 0,52 mg/l alkohola. Zaradi vsega opisanega sta mu policista zasegla vozilo in bosta zoper njega podala še en obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

MAJŠPERK Ptujska Gora 22.03.2020 2:05 Prometna nesreča PTUJ - ReCO Ob 2.02 je v naselju Ptujska Gora, občina...

Objavil/a 112 PTUJ dne Sobota, 21. marec 2020


Več v Črna kronika