V UKC Maribor ponovno vnos virusa v belo območje, bolnik je bil prepeljan iz SBMS

Prvo testiranje je pokazalo, da je pacient negativen na Covid 19, drugi test pa je nato pokazal, da je pozitiven

Prlekija-on.net, sreda, 1. april 2020 ob 09:14
UKC Maribor

UKC Maribor

V UKC Maribor se je danes ponovil vnos virusa v belo območje. Kot so sporočili, je okuženi bil bolnik s hudimi poškodbami prsnega koša. Prvo testiranje je pokazalo, da je pacient negativen na Covid 19, drugi test pa je nato pokazal, da je pozitiven. Sprejeti so bili vsi ustrezni ukrepi.

Kot je poročala TV Slovenija, je bolnik s hudimi poškodbami prsnega koša v Maribor bil pripeljan iz Splošne bolnišnice Murska Sobota. V soboški bolnišnici so zato v preventivno samoizolacijo poslali 14 zaposlenih. Strokovni direktor kliničnega centra Matjaž Vogrin je povedal, da je do vdora v t. i. belo območje prišlo v torek: "Iz regionalne bolnišnice je bil premeščen pacient, ki je preživel politravmo. Šlo je za poškodbo prsnega koša, medenice in obraza. V regionalni bolnišnici je že bil opravljen bris na novi koronavirus, ki je bil negativen, in kot tak je bil bolnik premeščen v UKC Maribor. Ravnalo se je maksimalno previdno na vseh točkah, tako v urgentnem centru kot v enoti za intenzivno medicino kirurških strok. Test, ki je bil opravljen nekaj ur kasneje, je potrdil sum na covid-19."

Takoj, ko so ugotovili okužbo, so prostore, v katerih se je nahajal bolnik, očistili in razkužili ter bolnika premestili v enoto intenzivne terapije za bolnike s covid-19, osebo, ki je bila v stiku z njim pa preventivno izolirali. Hkrati je v preventivni izolaciji pristalo 23 zdravstvenih delavcev, od tega trije zdravniki.

Podoben vnos virusa v belo območje se je zgodil že prejšnji teden.

UKC Maribor

V UKC-ju imeli vdor okuženega bolnika


V UKC-ju Maribor imajo trenutno hospitaliziranih 32 bolnikov, ki so okuženi s koronavirusom, od tega jih je devet v intenzivni enoti. Vseh devet je na respiratorjih.

V UKC Maribor se je danes ponovil vnos virusa v belo območje. Okuženi je bil bolnik s hudimi poškodbami prsnega koša....

Objavil/a UKC Maribor dne Torek, 31. marec 2020


Več v Črna kronika