Vseh 39 stanovalcev s potrjeno okužbo je v domu in noben ni hospitaliziran

V DSO Ljutomer je okužba s koronavirusom potrjena pri 39 stanovalcih in štirih zaposlenih. Vsi okuženi stanovalci so v domu, zaposleni pa doma v samoizolaciji.

Prlekija-on.net, nedelja, 5. april 2020 ob 12:00
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

Iz DSO Ljutomer so sporočili, da je v domu potrjena okužba s koronavirusom pri 39 stanovalcih in štirih zaposlenih. Vseh 39 stanovalcev, ki jim je bila potrjena okužba, je trenutno v domu in noben ni hospitaliziran. Nameščeni so v celotnem tretjem nadstropju, ki so ga preuredili v kohortno izolacijo. Obvestili so tudi vse svojce novo okuženih stanovalce, vsi okuženi zaposleni pa so doma v samoizolaciji.

Stanovalci brez potrjene okužbe, so nameščeni v 1. in 2. nadstropju, 16 samostojnih stanovalcev, brez potrjene okužbe, pa so začasno preselili v Bioterme. Vsi njihovi ukrepi in ravnanja so usklajena s skupino zunanjih strokovnjakov in pristojno epidemiološko službo. Zaščitne opreme imajo zaenkrat dovolj, prejeli so jo iz blagovnih rezerv in številnih drugih donatorjev,katerim se iskreno zahvaljujejo.

V DSO in ZD Ljutomer se te dni trudijo po vseh svojih močeh

Svet javnega zavoda ZD Ljutomer izrekel javno podporo ZD in DSO Ljutomer


Svojce osebno obveščajo o vsaki spremembi zdravstvenega stanja stanovalcev. Prosijo, da jih za informacije o počutju stanovalcev kličete le enkrat dnevno, in sicer med 13.00 in 14.30 uro na številke:

- 02 5851121 (1. nadstropje),
- 02 5851122 (2. nadstropje) in
- 070 898 115 (kohortna izolacija 3. nadstropje).

Način komuniciranja so spremenili, zaposleni namreč v teh kriznih časih vso energijo, čas, znanje in izkušnje usmerjajo v delo s stanovalci, da bi jim bilo bivanje čim bolj prijetno. Želje po kontaktih za video klic ali druga sporočila stanovalcem lahko sporočite na naslov: recepcija@dso-ljutomer.si (pripišite komu je namenjeno) ali na tel. 025851100

Ob tem se vsem zahvaljujejo za vso podporo in razumevanje.

OBVESTILO V DSO Ljutomer imamo potrjeno okužbo pri 39 stanovalcih in 4 pri zaposlenih. Vseh 39 stanovalcev, ki jim je...

Objavil/a Dom starejših občanov Ljutomer dne Nedelja, 05. april 2020
DSO Ljutomer

V DSO Ljutomer zabeležili še dve okužbi




Več v Črna kronika