Tea po 26 dneh objela svoje najdražje

22-letna Tea, ki se je okužila s koronavirusom, o tem piše blog. V sredo je zapisala, da je bil njen bris tudi drugič negativen, kar je pomenilo, da je lahko končno zapustila nadstropje izolacije in tesno objela svoje najdražje.

Prlekija-on.net, četrtek, 9. april 2020 ob 09:08
Prvi ponovljen bris pozitiven, nato naslednja dva negativna

Prvi ponovljen bris pozitiven, nato naslednja dva negativna

22-letna Tea, ki se je okužila s koronavirusom in je ves čas okužbe, od 15. marca, svojo zgodbo in celoten potek zdravljenja delila s širšo javnostjo, je v sredo zapisala, da je bil njen bris tudi drugič negativen, kar je pomenilo, da je lahko končno zapustila nadstropje izolacije in tesno objela svoje najdražje. "Po 26 dneh je to neverjeten občutek" je zapisala.

Še vedno čuti posledice na telesu

Dan pred drugim brisom je med drugim zapisala: "Potek mojih dni je ponavljajoč, zato vam le stežka napišem kaj novega. Kar se tiče počutja, ostaja nespremenjeno. Simptomov ni več, se pa, kot sem že kdaj omenila, čutijo posledice na telesu. Veliko bolj sem utrujena kot ponavadi, počutim se, kot da sem med pripravami na razstavo na faksu. Takrat namreč cele dneve preždimo na podstrehi fakultete in končujemo projekte, pogosto pa se delo zavleče v noč. Je pa res, da je takrat utrujenost popolnoma drugačna. Povzroči jo celodnevna aktivnost in malo spanca, zdaj pa spim večino dneva in sem komaj kaj aktivna, saj kaj dosti tako ne morem biti. Utrudi me že par minut igre s psičko, hoja po stopnicah ko grem na travnik za hišo, tuširanje, preoblačenje, zadiham pa se včasih že med jedjo.

Zdaj že res komaj čakam, da si bom lahko postopoma začela nabirati moč in kondicijo, čeprav vem, da bo to dolgotrajen postopek."

Nikomur, ampak res niti najhujšemu sovražniku ne privoščim osamitve, ki jo trenutno izkušam jaz...

Iz prve roke: Tea o svoji okužbi s koronavirusom


Občutila, kako je, ko ti pljuča zaliva voda

Tei se je sicer nekaj dni po okužbi stanje poslabšalo: "Včeraj zvečer se mi je stanje zopet poslabšalo. Zdaj se je ob vročini, bolečinah in težkem dihanju pojavila tudi slabost in boleče oči. Termometer še vedno pridno ostaja pod 38°C (po večini se giblje okoli 37,5°C), a je v kombinaciji z ostalimi simptomi tudi nizka vročina naporna. Do danes tudi nisem točno vedela, kaj so mislili tisti, ki so opisovali občutek, da ti pljuča zaliva voda. Zdaj to na žalost vem."

Stanje z dihanjem se ji je tisti dan tako poslabšalo, da je o tem obvestila zdravnico. Takoj po koncu pogovora so jo klicali iz urgence ter ji sporočili, da po njo prihaja reševalna ekipa, ki jo bo odpeljala v bolnišnico. Tea je nekaj dni ostala v bolnišnici, kjer se ji je stanje izboljšalo in je lahko šla domov.

Prvi ponovljen bris pozitiven, nato naslednja dva negativna

26. marca so ji ponovno vzeli bris, ki je bil pozitiven in kar jo je strlo: "Po prejemu klica zdravnice sem se popolnoma zlomila. Vsakemu družinskemu članu, ki sem ga poklicala, da bi sporočila novice, sem se razjokala po telefonu. Mislim, da sem se približno dve uri samo jokala. Moje misli so bile prazne in iz sebe nisem spravila drugega, kot pa žalost," je ob tem zapisala.

2. aprila je nato imela spet testiranje in takrat je jokala od sreče: "Tudi danes smo ob prejetju rezultatov veliko jokali. Še vedno jočemo. Ampak od sreče. Včerajšnji test je bil končno negativen. Nisem vedela, da bom kdaj tako zelo navdušena, da je rezultat kakšnega testa negativen. Na faksu tega navadno nisem ravno vesela."

8. aprila pa je nato izvedela, da je tudi drugi bris bil negativen in tako lahko začne svojo pot popolnega ozdravljenja in nabiranja moči: "Zdaj pa bom dala za kakšno uro stran telefon in ostale elektronske naprave, ki so mi v tem obdobju krajšale čas in bom uživala v tesnih objemih, pasjih dlakah, luksuzu prostosti, dihanju svežega zraka brez maske," je zapisala ter opomnila vse, da še vedno velja #ostanidoma: "Ne glede na dva negativna testa ostajam doma, storite enako tudi vi."

Tei želimo, da uspešno okreva in nabere moči ter nadoknadi vse, kar ji je ta bolezen v zadnjem mesecu vzela. Celoten blog lahko spremljate tukaj.



Več v Kultura in izobraževanje