Nove okužbe v DSO, okužena tudi dva delavca iz ZD Ljutomer

Skupaj je v DSO tako sedaj pozitivnih 54 oskrbovancev in 14 zaposlenih. Dodatno sta se okužila tudi dva zaposlena iz ZD Ljutomer, ki sta pomagala v domu.

Prlekija-on.net, sobota, 11. april 2020 ob 09:36
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

V Domu starejših občanov (DSO) Ljutomer po petkovem testiranju beležijo nove okužbe s koronavirusom. Pozitiven je bil en oskrbovanec ter trije zaposleni. Skupaj je v DSO tako sedaj pozitivnih 54 oskrbovancev in 14 zaposlenih. Dodatno sta se okužila tudi dva zaposlena iz ZD Ljutomer, ki sta pomagala v domu, nista pa v tem času delala v ZD Ljutomer.

V domu so v petek v sodelovanju med ZD Ljutomer, Civilno zaščito in lokalnimi gasilci uredili t. i. "bolnišnični oddelek", zaradi katerega bo pomoč, ki prihaja iz bolnišnic lažje delovala. Pomoč prihaja tudi iz splošnih bolnišnic v Murski Soboti in Ptuju. Za možnost vključitve ekipe študentov zdravstvene nege in medicine je zaprošena tudi predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije, za pomoč pri reševanju pa so priskočile tudi Pomurske lekarne.

V petek so iz doma sporočili, da delujejo v izjemno kriznih razmerah, ki so velik psihični napor tako za stanovalce kot tudi za zaposlene, ki vso svojo energijo usmerjajo v pomemben boj za zajezitev širjenja zahrbtnega virusa in upajo, da bodo uspeli. Po podatkih, ki so jih v petek posredovali iz doma, pri večini stanovalcev ni večjih znakov bolezni, ki bi bile posledica COVID-19 in so zaenkrat stabilni.

DSO Ljutomer

DSO Ljutomer: Vse sile usmerjamo v zajezitev širjenja virusa




Več v Črna kronika