DSO Ljutomer: V naše delo so se aktivno vključili zdravstveni strokovnjaki

Direktor DSO Ljutomer mag. Tomislav Nemec je zaprosil sekretarko Ministrstva za zdravje gospo mag. Klavdijo Kobal Straus še za dodaten bolnišnični kader iz drugih sosednjih bolnišnic

Prlekija-on.net, sobota, 11. april 2020 ob 12:54
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

V DSO Ljutomer so v petek zvečer zabeležili dodatne okužbe s koronavirusom. Pozitiven je bil en oskrbovanec ter trije zaposleni. Skupaj je v DSO tako sedaj pozitivnih 54 oskrbovancev in 14 zaposlenih. Dodatno sta se okužila tudi dva zaposlena iz ZD Ljutomer, ki sta pomagala v domu, nista pa v tem času delala v ZD Ljutomer.

Iz doma so nato danes poslali sporočilo, kjer pojasnjujejo stanje ter ukrepe, ki so jih dodatno sprejeli.

Spodaj objavljamo celotno sporočilo.

DSO Ljutomer

Nove okužbe v DSO, okužena tudi dva delavca iz ZD Ljutomer


"V DSO Ljutomer smo vložili izredne napore, da se tudi v našem domu v delu aktivno vključi Splošna bolnišnica Murska Sobota in drugi strokovnjaki. Vztrajali smo, da k nam pride bolnišnično izobražen kader, ki ima izkušnje z obvladovanjem zahtevnih okužb. Tako se je od včeraj aktivno vključila v zaščito naših stanovalcev Splošna bolnišnica Murska Sobota, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. V sodelovanju s koordinatorico smo včeraj uspeli zagotovitev nov kader, ki bo lahko nadomestil naše obolele in izčrpane sodelavce, med tem kadrom je tudi nekaj bolnišničnega osebja Splošna bolnišnica Murska Sobota. Direktor DSO Ljutomer mag. Tomislav Nemec je zaprosil sekretarko Ministrstva za zdravje gospo mag. Klavdijo Kobal Straus še za dodaten bolnišnični kader iz drugih sosednjih bolnišnic, tako je sedaj s pomočjo naše regijske koordinatorice doseženo, da bodo k nam prišli tudi štirje zdravstveni tehniki iz Splošne bolnišnice Ptuj. Vsem se zahvaljujemo za njihove napore. Ob današnjem obisku nam bo gospa mag. Klavdija Kobal Strausova dostavila dodatno zaščitno opremo, saj sedaj v celotnem domu delamo na najvišji stopnji zaščite. V sodelovanju z bolnišničnimi strokovnjaki se organizira dostavo zdravil po optimalni klinični poti v kar bo vključena domača lekarna. Danes bodo naše stanovalce obiskali tudi specialisti iz Splošne bolnišnice Murska Sobota. Zagotovili smo dodatne prostore za bivanje zdravstvenega kadra, saj se jih veliko ne vrača domov. Hrano tem zaposlenim in stanovalcem v Bioterme razvažamo sami, tukaj smo zaprosili za pomoč civilno zaščito.

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste nam v teh dne priskočili na pomoč, zlasti pomurski medicinski stroki, saj gre za zelo zahtevne epidemiološke razmere, ki zahtevajo bolnišnični pristop, ki pa ga v socialnovarstvenih zavodih zaradi pomanjkanja virov sami ne moremo zagotoviti."



Več v Gospodarstvo