Zdravstveno stanje obolelih je stabilno, eden od obolelih stanovalcev že ozdravel

Število okuženih se je povečalo za štiri stanovalce, tako je skupaj okuženih 57, njihovo zdravstveno stanje je stabilno. Okuženih je tudi 18 zaposlenih.

Prlekija-on.net, sobota, 11. april 2020 ob 23:51
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

V soboto, 11. aprila, je Dom starejših občanom Ljutomer obiskala sekretarka Ministrstva za zdravje mag. Klavdija Kobal Straus, ki se je seznanila s stanjem v ustanovi, dostavila je tudi dodatno zaščitno opremo za delo z obolelimi, predvsem zaščitne predpasnike. Ob tej priložnosti se ji je direktor doma mag. Tomislav Nemec zahvalil in prosil za nadaljnjo pomoč, še posebej glede pridobitve dodatnega kadra, ki bo potreben v prihodnje in zagotovitve čiščenja objekta. Trenutno je največja težava s čiščenjem, saj dom ne dobi čistilnega servisa, ki bi bil pripravljen očistiti prostore. Rešitev se išče skupaj in v sodelovanju s Civilno zaščito Občine Ljutomer, vendar so zaenkrat pri tem neuspešni.

V sodelovanju s sekretarko mag. Klavdijo Kobal Straus in regijsko koordinatorico so zaenkrat uspeli zagotoviti nov kader, ki vsaj delno nadomešča obolele in izčrpane zaposlene doma ter nudi stanovalcem ustrezno zdravstveno strokovno oskrbo. Preko praznikov bo delo v domu potekalo nemoteno, saj je ob pomoči in sodelovanju bolnišničnega osebja sestavljenih dovolj potrebnih ekip.

Število okuženih se je povečalo za štiri stanovalce, tako je skupaj okuženih 57, njihovo zdravstveno stanje je stabilno. Okuženih je tudi 18 zaposlenih. Dobra novica je to, da eden od obolelih stanovalcev negativen, kar pomeni, da je ozdravel.

DSO Ljutomer

DSO Ljutomer: V naše delo so se aktivno vključili zdravstveni strokovnjaki




Več v Črna kronika