Veličasten sprejem svetovnega prvaka Dejana Zavca v Gabrniku

Veliko srce za velikega borca

Branko Košti, sobota, 19. februar 2011 ob 20:343
Dejan Zavec

Dejan Zavec

Krajani majhne vasice Gabrnik v občini Juršinci so v soboto popoldne pripravili veličasten sprejem za svojega najbolj znanega prebivalca, Mr. Simpatikusa, svetovnega boksarskega prvaka verzije IBF, Dejana Zavca, ki je včeraj v Stožicah še tretjič obranil naslov, ko je razbil Američana Paula Delgada.  Pred gasilskim domom je množica navijačev od blizu in daleč nestrpno pričakovala človeka, ki je ime tega majhnega kraja ponesel v svet.

Vzdušje je bilo prešerno, temperaturo je z zaigranimi koračnicami dvigovala Pihalna godba iz Dornave, za sprejem so bili pripravljeni tudi gasilci.

Nekaj minut po 14. uri, ko se je skozi vodno zaveso, ki so jo pripravili gasilci, pripeljal šampion, je sledila eksplozija navdušenja. Dejanu je za obranjeni naslov svetovnega prvaka čestital župan občine Juršinci Alojz Kavčič in predsednik fan kluba Dejana Zavca, ki šteje nekaj čez 200 članov, danes pa se je njihovo število prav gotovo močno povečalo. Seveda ni šlo brez šampanjca, Dejanu pa so poklonili tudi klobaso v obliki velikega srca, ker da bo tako veliko srce potreboval v Ameriki, kamor ga bo vodila njegova nadaljna pot poklicnega boksarja.

Da se v velikem borcu skriva nežna duša, je Dejan dokazal z zahvalo, kot je rekel, vsem in vsakemu posebej in so se mu ob tem orosile oči in zatresel glas. Dejana so z obiskom počastili tudi orači iz Kicarja, kurenti, pokači z bičem, na koncu so prišli še cigani. Vsi obiskovalci so bili pogoščeni, ljudska veselilca pa je trajala do poznega večera.


Več v Družabno