Čebelarska zveza Slovenije DSO Ljutomer donirala 4 tisoč evrov

Čebelarji so zbrali 20 tisoč evrov za pomoč osebju, ki delajo v petih domovih za starejše občane v Sloveniji med njimi tudi DSO Ljutomer

Prlekija-on.net, četrtek, 16. april 2020 ob 14:24
Donacija ČZS DSO Ljutomer

Donacija ČZS DSO Ljutomer

Na pobudo člana Upravnega odbora Čebelarske zveze Slovenije, Marjana Časarja, so čebelarji zbirali sredstva za pomoč pri zajezitvi covid-19. Zbrali so 20.000 evrov. Po končani akciji zbiranja denarja je UO ČZS odločil, da se sredstva namenijo najbolj ogroženim, za pomoč osebju, ki delajo v petih domovih za starejše občane v Sloveniji med njimi tudi DSO Ljutomer.

Dogovorjeno je bilo, da ČZS donacijo v višini 4.000 evrov nakaže na račun Rrdečega križa Slovenije-Območnega združenja Ljutomer, ta pa donacijo uporablja namensko za stroške nastale v zvezi delovanja medicinskega osebja, ki pomaga obolelim za covid-19 v DSO Ljutomer.

Kot so ob tem povedali na ČZS, se čebelarji zavedajo situacije v kateri smo se vsi znašli in zavedajo se, da je v tem času solidarnost in pomoč sočloveku na prvem mestu, zato bodo pomagali po svojih močeh, da zaščitijo tiste, ki so v dani situaciji najbolj izpostavljeni in skrbijo za naše zdravje. "Nikoli ne vemo kdaj bomo pomoč potrebovali tudi sami," so dodali.

V četrtek, 16. aprila ob 13. uri, je tako podpredsednik ČZS Janez Vencelj, predsednici RKS-OZ Ljutomer, Silvi Duh, v Ljutomeru pred domom starejših občanov, v ta namen izročil bon v vrednosti 4.000 evrov.

Poleg podpredsednika ČZS in predsednice RKS-OZ Ljutomer, so se predaje bona udeležili še predsednik Čebelarskega društva Ljutomer, Jože Feuš, poveljnik civilne zaščite pri Občini Ljutomer, Branko Novak (tudi v imenu občine Ljutomer in županje mag. Olge Karba), predstavnica DSO Ljutomer, Suzana Vlatkovič, namestnica direktorja ZD Ljutomer in koordinatorka dela zdravstvenega osebja v DSO Ljutomer, Renata Škrget ter Maša Germšek, sekretarka RKS-OZ Ljutomer in skrbnica pogodbe donatorskih sredstev.



Več v Kultura in izobraževanje