Direktor DSO bo naredil vse, da bo zdravstvena stroka imela vse potrebne vire, da lahko zajezi širjenje okužbe

Po današnjem sestanku z ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem v Ljutomeru, je izjavo podal tudi direktor DSO Ljutomer mag. Tomislav Nemec

Prlekija-on.net, četrtek, 23. april 2020 ob 19:11
Današnji obisk ministra v DSO Ljutomer

Današnji obisk ministra v DSO Ljutomer

Po današnjem obisku ministra za zdravje, Tomaža Gantarja v Ljutomer, je izjavo podal tudi direktor DSO Ljutomer, mag. Tomislav Nemec.

Kot je povedal Nemec, je vesel, da si je minister za zdravje vzel čas in obiskal dom, da mu je lahko predstavil njihov pogled in težave s katerimi se srečujejo pri svojem delu ter da bo kot direktor naredil vse, da bo ta zdravstvena stroka, ki bo delala v domu, imela tako kot doslej vse potrebne vire, da lahko zajezi širjenje okužbe z virusom.

"Vesel sem, da si je minister za zdravje vzel čas in obiskal naš dom, da sem mu lahko predstavil naš pogled in težave s katerimi se srečujemo pri našem delu. Ponovno sem poudaril, da smo mi bili tisti, ki smo prosili za pomoč. Znano je, dom starejših občanov pri tako nenadni razširitvi okužbe nima ustreznih virov, da bi lahko zaustavil širjenje okužbe. Zato smo po osipu našega osebja povabili in prosili naj nam na pomoč priskočijo tisti, ki so navajeni in vešči obvladovanja kliničnega okolja ter znajo obvladovati okužbe, da pridejo sem in nam pomagajo zajeziti okužbo. To so posebni pogoji dela, mi smo jim bili in bomo ves čas na razpolago, z njimi sodelovali in naredili kar bo stroka zahtevala. Kar se tiče zaupanja me konkretno zanimalo, kdo so tisti in zakaj ne morejo sodelovati z mano ali nami ter kje so težave. Ugotovili smo, da so bila moja pričakovanja glede hospitalizacije tistih najbolj bolnih stanovalcev nekoliko previsoka glede na to, kako zdravstvena stroka obravnava to problematiko. Danes smo se na sestanku dogovorili, da vse te stvari prepuščamo stroki. Kot direktor doma bom naredil vse, da bo ta zdravstvena stroka, ki bo delala v našem domu, imela tako kot doslej vse potrebne vire, da lahko zajezi širjenje okužbe z virusom SARS CoV-2. Tako pri meni, kot naših zaposlenih je vedno na prvem mestu počutje stanovalcev in zelo si želimo, da bi jih počasi lahko peljali na svež zrak, čakamo na soglasje in navodila stroke. Nujno je, da jih socialno začnemo oskrbovati na takšnem nivoju, kot smo to počeli prej in se življenje v domu vrne na stare tirnice," je ob tem povedal Nemec.

Minister Gantar je obiskal Ljutomer, foto: Twitter Tomaž Gantar

Minister Gantar: Razmere v domu v Ljutomeru se morajo urediti!


Minister Gantar je po koncu obiska v Ljutomeru na svojem Twitter računu zapisal: "V Ljutomeru zaenkrat premeščanje okuženih oskrbovancev ne bo potrebno. Moje zahteve glede zdravstvene oskrbe in nege so bile zelo jasne. Zdaj je na vodstvu DSO, da naredi, vse kar mora in zaustavi širjenje okužbe ter bolezni."



Več v Gospodarstvo