Policisti protestnike opozorili na kršenje odloka, pri 19 so izvedli postopke ugotavljanja njihove identitete

Podatki za 19 oseb so bili predani inšpektorjem zdravstvenega inšpektorata, pristojnim za izvedbo prekrškovnega postopka v skladu z Zakonom o nalezljivih boleznih, ki so bili tudi na kraju

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. april 2020 ob 18:42
Policisti so v Mariboru popisali 19 oseb

Policisti so v Mariboru popisali 19 oseb

Kot smo že poročali, so danes v nekaterih mestih po Sloveniji potekali protivladni shodi na katerih so se zbrale skupine protestnikov. Na proteste je pozivala Facebook skupina, imenovana Upor proti vladi Republike Slovenije 27.4.

Iz PU Maribor so sporočili, da so mariborski policisti izvajali naloge javne varnosti na dveh protestnih shodih.

V Slovenski Bistrici se je zbralo 15 ljudi. Prisotni policisti so zbrane opozorili, da kršijo Odlok o začasni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v RS ter prepovedi gibanja izven občin, ki so ga upoštevali in se mirno razšli.

Na protestu v Mariboru pa se je zbralo okrog 100 ljudi. Tudi tam zbrane so policisti opozorili na kršenje odloka. Nekateri opozorila niso upoštevali, zato so policisti izvedli postopke ugotavljanja njihove identitete. Ti podatki (za 19 oseb) so bili predani inšpektorjem zdravstvenega inšpektorata, pristojnim za izvedbo prekrškovnega postopka v skladu z Zakonom o nalezljivih boleznih, ki so bili tudi na kraju. Drugih ukrepov v povezavi s protestom ne beležimo.

Protestov v Ljubljani se je udeležilo okoli 200 ljudi

V nekaterih slovenskih mestih so potekali protivladni shodi


Živo: Protest v Mariboru. Policija popisuje vse, ki stojijo na mestu. Mestna občina Maribor Več fotk kmalu na Pigac.si Marko Pigac

Objavil/a MP Produkcija dne Ponedeljek, 27. april 2020


Več v Črna kronika