V najboljšem primeru bi se vzgojno-izobraževalne ustanove lahko odprle 11. maja

Vlada RS in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport razmišljata o ponovni aktivaciji vrtcev in šole, a nobene odločitve ali časovnega okvira v tem trenutku še ni

Prlekija-on.net, torek, 28. april 2020 ob 15:42
Kako dolgo bodo še učilnice samevale?

Kako dolgo bodo še učilnice samevale?

Uradni govorec vlade Jelko Kacin, je na današnji novinarski konferenci povedal, da Vlada RS in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport razmišljata o ponovni aktivaciji vrtcev in šole, a nobene odločitve ali časovnega okvira v tem trenutku še ni. "Počakali bomo na izkušnje drugih držav, ki so se že odločile za ponovno aktiviranje šol, in na rezultate nacionalne raziskave COVID-19", je povedal ter dodal, da se šole in vrtci po prvomajskih praznikih še zagotovo ne bodo odprle. "Če bi do tega prišlo, bi morali pravočasno obvestiti starše in učitelje, potrebno bi bilo reorganizirati pouk. Te stvari zahtevajo svoj čas in po zdravi logiki lahko rečemo, da se po praznikih to ne more zgoditi," je povedal Kacin.

Ministrica za izobraževanje dr. Simona Kustec pa je potrdila, da se bodo v najboljšem primeru vzgojno-izobraževalne ustanove odprle 11. maja, venda še tega za zagotovo ne more reči. "Verjemite mi, vsi si želimo, da bi se vrtci in šole čimprej odprli," je dodala.



Več v Kultura in izobraževanje