Odkrili laboratorij in zasegli prepovedano drogo

Prlekija-on.net, petek, 25. februar 2011 ob 11:082
Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota so obravnavali slovensko državljanko, staro 26 let, doma iz območja UE Murska Sobota, kateri so med postopkom zasegli okrog 10 g prepovedane droge heroin. Droga je bila namenjena za nadaljnjo prodajo.

Zaradi utemeljenega suma, da poseduje še več prepovedane droge, so na podlagi odredbe sodišča na domu osumljenke opravili hišno preiskavo. Pri preiskavi je bil v stanovanju najden t. i. » laboratorij« za pridelavo prepovedane droge konoplje, katera se prideluje pod umetno svetlobo.

V prirejenem prostoru je bilo najdeno 13 sadik prepovedane droge konoplje, v velikosti okrog 1 meter in manjša količina posušene konoplje. Ugotovljeno je bilo, da je navedena pridelovala drogo skupaj s svojim partnerjem,  slovenskim državljanom, starim 26 let, doma z območja UE Murska Sobota.

Oprema in prepovedana droga konoplja je bila zasežena.

Zoper oba osumljenca bo podana kazenska ovadba zaradi storitve dveh kaznivih dejanj neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, po členu 186 KZ-1.

V zadnjem času policisti ugotavljajo vse več primerov, ko uživalci prepovedane droge konoplje le-to tudi pridelujejo pod umetno svetlobo. Pogosto so t.i. laboratoriji izdelani oz. opremljeni zelo nestrokovno, kar predstavlja veliko požarno nevarnost oziroma ogroženost.


Več v Črna kronika