Pošte med tednom spet po običajnem delovnem času

V ponedeljek, 11. maja, bodo pošte ponovno začele poslovati po običajnem delovnem času med tednom, ob sobotah pa bodo še naprej zaprte

Prlekija-on.net, petek, 8. maj 2020 ob 19:20
Pošta Ljutomer

Pošta Ljutomer

Pošta Slovenije bo glede na sproščanje ukrepov na ravni države sorazmerno s temi ukrepi pričela tudi v poštnem prometu postopno vzpostavljati običajno poslovanje. Tako bodo z začetkom prihodnjega tedna pošte med tednom ponovno poslovale po običajnem delovnem času, vročanje vseh vrst poštnih pošiljk pa se bo ponovno potekalo na običajni način, vendar še vedno brez fizičnega kontakta med pismonošem in naslovnikom.

Pošta Slovenije bo ob postopnem vzpostavljanju običajnega poslovanja v poštnem prometu še naprej podrobno spremljala razvoj dogodkov v prihodnjih mesecih v Sloveniji kot tudi postopke prilagoditev tujih poštnih operaterjev ter procese dela prilagajala danim razmeram. Veliko pozornosti bo tudi v naslednjih mesecih namenila spoštovanju zdravstvenih priporočil tako za zagotavljanje varnosti svojih zaposlenih kot strank.

Ob sobotah ostaja zaprto

V ponedeljek, 11. maja letos, bodo pošte ponovno začele poslovati po običajnem delovnem času med tednom, ob sobotah pa bodo še naprej zaprte. Še vedno pa ostajajo zaprte pošte 1114 Ljubljana (Univerzitetni klinični center Ljubljana), 2114 Maribor (Univerzitetni klinični center Maribor) ter 4210 Brnik (letališče Brnik). Zaprti ostajata tudi dežurni pošti na Pražakovi 3 v Ljubljani in Zagrebški c. 106 v Mariboru. Prav tako ostaja zaprtih 5 pogodbenih pošt, delovni časi nekaterih pogodbenih pošt pa še ostajajo prilagojeni.

Vse vrste poštnih pošiljk se ponovno vročajo na običajen način, pri čemer pa je treba upoštevati, da se pošiljke vročajo brez fizičnega kontakta med pismonošem in naslovnikom z upoštevanjem ustrezne varnostne razdalje (najmanj 1,5 m). Naslovniki bodo morali pri nekaterih pošiljkah ponovno potrditi prevzem pošiljk. Pismonoši bodo pošiljke še vedno vročali na prostem, da ne bodo vstopali v skupne prostore strank (npr. v stanovanjske bloke in do vrat naslovnika).

Še naprej vsi preventivni varnostni ukrepi

S postopnim sproščanjem nekaterih ukrepov se vsi sprejeti preventivni varnostni ukrepi s področja zagotavljanja preprečevanja možnosti okužb s koronavirusom izvajajo še naprej, v nespremenjeni obliki. Ob tem gre izpostaviti tudi strogo upoštevanje vsakodnevnih preventivnih ukrepov zaposlenih in strank (higiena rok, higiena kašlja, ...), uporabo dezinfekcijskih in razkuževalnih sredstev ter zagotavljanje minimalne varnostne razdalje med delovnimi mesti oz. osebami. Če minimalne varnostne razdalje med zaposlenimi ni mogoče zagotoviti, je obvezna uporaba zaščitne maske. Prav tako še vedno veljajo navodila in protokoli za ohranjanje zdravja zaposlenih na okencih, dostavljavcev ter vseh ostalih, ter režim posamičnega vstopa na pošte.

Na razmere so se hitro odzvali in nemoteno zagotovili storitve

Kot poudarja mag. Boris Novak, generalni direktor Pošte Slovenije, se je Pošta Slovenije na razmere, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa, odzvala hitro in je kljub pogosto precej oteženim pogojem dela uspela nemoteno zagotavljati poštne, paketne in ostale storitve. »Pri svojem delu smo se soočali z velikimi izzivi, kot so zapiranje mej in omejitve v letalskem prometu, kljub dnevno spreminjajočim se kriznim razmeram pa smo si vseskozi prizadevali zagotavljati kakovostno in čim manj moteno izvedbo storitev. Skoraj polovični upad pisemskih pošiljk in storitev iz poslovne mreže je občutno zmanjšal naše prihodke, se pa se v tem času povišalo število paketnih pošiljk iz naslova rasti spletnega nakupovanja. V tem kriznem času se je pokazalo, da so bile dosedanje strategije usmerjene v pravo smer, zato je bila prilagoditev v izrednih razmerah lahko hitra in sprejeti ukrepi učinkoviti. Zahvala gre zaposlenim na Pošti Slovenije, ki so s svojim delom prispevali k nemotenemu delovanju poštne mreže in tako zagotavljali, da so ljudje v Sloveniji kljub samoizolaciji ostajali povezaniKomentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo