Ropar banke še vedno na begu

Neznani oborožen moški je vstopil v prostore banke in od zaposlenih zahteval gotovino. Po dejanju je storilec kraj zapustil peš.

Prlekija-on.net, četrtek, 14. maj 2020 ob 08:26
Oboroženi moški je oropal banko v Križevcih pri Ljutomeru

Oboroženi moški je oropal banko v Križevcih pri Ljutomeru

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali prometno nesrečo, ki se je končala le z materialno škodo, sedem kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda, pet primerov povoženja divjadi in tri poškodbe vozil na parkirnih prostorih.

Na področju kriminalitete so obravnavali štiri tatvine, povzročitev lahke telesne poškodbe pri pretepu, vlom v počitniško hišico in rop banke.

Včeraj, malo pred 15. uro so bili policisti obveščeni o ropu banke v Križevcih pri Ljutomeru. Po zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je zaenkrat neznani oborožen moški vstopil v prostore banke in od zaposlenih zahteval gotovino. Po dejanju je neznani storilec kraj zapustil. Neznani storilec je bil visok okrog 190 cm, oblečen v sivo trenirko s kapuco, na hlačah z vzdolžno črno črto. Čez zgornji del trenirke je imel oblečeno črno majico s kratkimi rokavi. Na glavi je imel kapuco in masko. Po dejanju je storilec kraj zapustil peš. Vse, ki bi imeli kakršnokoli informacijo o neznanem moškem ali okoliščinah ropa prosijo, da to sporočite na številko 113 ali na najbližjo policijsko postajo.

Javni red in mir je bil kršen po enkrat v zasebnem prostoru in javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.

Roparja je posnela nadzorna kamera

To je ropar bančne poslovalnice v Križevcih pri Ljutomeru. Ga prepoznate?