Razmere v DSO Ljutomer se počasi normalizirajo

Trenutno je še 11 stanovalcev pozitivnih, njihovo počutje je dobro. Pričakujejo pa, da se bo v naslednjih dneh število pozitivnih še zmanjšalo.

Prlekija-on.net, petek, 15. maj 2020 ob 20:41
DSO Ljutomer

DSO Ljutomer

V DSO Ljutomer se počasi razmere normalizirajo, trenutno je še 11 stanovalcev pozitivnih, njihovo počutje je dobro. Pričakujejo pa, da se bo v naslednjih dneh število pozitivnih še zmanjšalo. Veliko olajšanje za stanovalce ljutomerskega doma za starejše je tudi to, da lahko pod nadzorom občasno zapustijo svoje sobe in se sprehodijo po domskem delu parka.

V sodelovanju z zdravstvenimi strokovnjaki UKC Maribor so pripravljena tudi strokovna navodila, ki bodo omogočila obiske, ki jih bodo pričeli izvajati postopoma v naslednjem tednu, ko bodo izpolnjeni tudi vsi ostali pogoji. V začetku tedna bodo o načinu izvajanja obiskov obvestili tudi svojce.

Tokrat so zaposlene in ostale delavce prijetno presenetili še navijači navijaške skupine Viole

Vijolično srce bije tudi v DSO Ljutomer


Danes se je sestala tudi koordinacijska skupina na kateri sta sodelovali predstavnici Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstva za zdravje. Na sestanku so analizirali delo v zadnjem tednu, pri vzpostavljanju zahtevnega okolja obvladovanja okužb, odkar je v domu prisotna, jim pomaga in svetuje ekipa zdravstvenih strokovnjakov iz UKC Maribor.

Ugotovili so, da se njihov sistematično pripravljen plan uspešno uresničuje in da je medsebojno sodelovanje zelo dobro, rezultat enotedenskega dela je skorajšnja normalizacija stanja v domu. Pristop UKC Maribor, ki svoje znanje ob delu in z vzgledom prenaša na zaposlene v domu in nekatere gostujoče zaposlene, se je pokazal kot zelo učinkovit. Po opravljeni analizi so na sestanku zastavili aktivnosti za naslednje dni. Vodstvo doma ni skrivalo zadovoljstva in se je vsem prisotnim zahvalilo, še posebej za mentorski pristop strokovnjakov UKC Maribor, ki prenašajo svoje znanje in izkušnje glede zahtevnega obvladovanja okužb na zaposlene v DSO LJuotmer.



Več v Gospodarstvo