To nedeljo smučarski skoki na Pertoči

V pričakovanju izboljšanja pomurskega rekorda

Jani Flisar, torek, 1. marec 2011 ob 16:165
Smučarski skoki na Pertoči

Smučarski skoki na Pertoči

ŠKTD Mladost Pertoča prireja v nedeljo 6.3.2011 s pričetkom ob 12. uri tekmovanje v smučarskih skokih na prenovljeni skakalnici HS 33 na Pertoči. Začetki prirejanja smučarskih tekmovanj pod organizacijo našega društva segajo v leto 1984; tekmovanja v smuku, veleslalomu in smučarskih skokih smo pripravili vsako leto, v kolikor so nam snežne razmere to omogočale.
V lanskem letu smo popolnoma preuredili skakalnico; projekte je izdelal znani projektant g. Lukašek Miran iz Velenja. Skakalnica je tako urejena popolnoma s standardi in pravili Smučarske zveze Slovenije katere član je postalo tudi naše društvo.

Letos lahko realno na samem tekmovanju pričakujemo izboljšanje Pomurskega rekorda; skakalnica omogoča varne skoke do daljave 40m. Letos smo se kljub neugodnim zimskih razmerah odločili pripraviti tekmovanje v smučarskih skokih na umetnem snegu, kar je prva taka organizacija in priprava tekmovanja na umetnem snegu v Pomurskem prostoru. Umetni sneg pripravljamo že nekaj dni in tako bo do nedelje vse pripravljeno za izvedbo tekmovanja. Tekmovanje se bo odvijalo v različnih starostnih kategorijah s skakalnimi in alpskimi smučmi. Torej v nedeljo še enkrat Planica po Goričko na PERTOČI!!! Skakalni spektakel na umetnem snegu zagotovljen!


Več v Šport