Sum okužbe s koronavirusom: Zapirajo šolo in vrtec, otroci ostanejo doma

Vrtec in šola na Kapeli bosta v petek zaprta. V primeru, da se sum ne bo potrdil bo v ponedeljek potekal pouk in varstvo otrok normalno naprej.

Prlekija-on.net, četrtek, 21. maj 2020 ob 18:52
Vrtec in šola na Kapeli bosta vsaj v petek spet samevala

Vrtec in šola na Kapeli bosta vsaj v petek spet samevala

Potem ko so se v ponedeljek otroci in učenci prve triade po več kot dveh mesecih vrnili v vrtce in šole, bodo ponekod očitno spet ostali doma. Kot je sporočil župan Občine Radenci, Roman Leljak, zaradi suma okužbe ponovno zapirajo šolo in vrtec na Kapeli.

"Spoštovani starši, obveščen sem, da se je pojavil sum okužbe enega starša otroka v vrtcu. Jutri bo znano ali je primer potrjen. Odredil sem, da se vrtec in šola takoj zaprejo, otroci jutri ostanejo doma, ostanejo pa tudi vzgojiteljice, učiteljice in ravnateljica. V primeru, da se sum ne bo potrdil bo v ponedeljek potekal pouk in varstvo otrok normalno naprej. Hvala za razumevanje," je ob tem zapisal radenski župan na svojem facebook profilu.

Učenci se vračajo v šolo

Sum na okužbo ovržen, otroci se v ponedeljek vračajo v vrtec in šolo


Direktor NIJZ kritičen do ukrepa

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek pa je v oddaji 24ur zvečer povedal, da se mu ne zdi prav, da je župan šolo in vrtec zaprl tako hitro. Kot je dejal, bodo rezultati, ali je oseba okužena, znani že ponoči, in v primeru, da bi bila pozitivna na novi koronavirus, bi pravočasno sprejeli potrebne ukrepe. Ukrepati preden je znan rezultat je po njegovem mnenju nesmiseln, na ta način bomo lahko v prihodnosti zapirali šole drugo za drugo, je še dodal Krek.

Zapiramo šolo in vrtec na Kapeli Spoštovani starši, obveščen sem, da se je pojavil sum okužbe enega starša otroka v...

Objavil/a Roman Leljak dne Četrtek, 21. maj 2020

Župan bo sklep umaknil, ne glede na rezultat testa 

Leljak je pozneje objavil, da bo glede na nova navodila direktorja NIJZ, zjutraj umaknil svoj sklep, ne glede na rezultat testa. Šola pa se bo normalno nadaljevala vključno z devetletniki v ponedeljek 24. maja. "Dejstvo pa je, da ravnatelji, pa tudi župani od istega tega Nacionalnega inštituta nismo dobili nobenih navodil kako ravnati v primeru utemljenega suma virusa v vrtcih ali šolah. Lahko bi napisali, da so oni edini pristojni oziroma se lahko reagira samo po potrjenem virusu," je med drugim napisal. Njegov celoten zapis je spodaj.

Šola na Kapeli Glede na nova navodila direktorja Nacionalnega inštituta, razumeti je bilo, da se bo reagiralo samo, ko...

Objavil/a Roman Leljak dne Četrtek, 21. maj 2020
Učenci so se po dveh mesecih ponovno vrnili v šole

Nekateri učenci po več kot dveh mesecih ponovno v šolah




Več v Črna kronika