Med nadzorom hitrosti ugotovili 62 kršitev v naselju in 12 na avtocesti

Na avtocesti je bil izveden tudi nadzor nad uporabo varnostnih pasov, kjer je bilo ugotovljenih 68 kršitev neuporabe ali nepravilne uporabe varnostnih pasov in en primer neuporabe zadrževalnih sistemov v vozilu

Prlekija-on.net, petek, 22. maj 2020 ob 14:13
Policija

Policija

Na območju celotne Slovenije je 20. in 21. maja že šesto leto zapored potekal maraton nadzora hitrosti. Hitrost so policisti merili na 629 lokacijah.

Na območju Policijske uprave Murska Sobota so se policisti akciji priključili včeraj, 21. maja. Med 6. in 18. uro. je bilo ugotovljenih 74 prekoračitev hitrosti, od tega 62 kršitev v naselju in 12 na avtocesti. Najvišja hitrost voznika osebnega avtomobila v naselju je bila 87 km/h in voznika motornega kolesa 85 km/h. Zaradi prekoračitev hitrosti so 72 kršiteljem izrekli globo, dva kršitelja pa so opozorili.

Na avtocesti je bil izveden tudi nadzor nad uporabo varnostnih pasov. Ugotovljenih je bilo 68 kršitev neuporabe ali nepravilne uporabe varnostnih pasov in en primer neuporabe zadrževalnih sistemov v vozilu. Ugotovljenih je bilo tudi 9 drugih kršitev (prehitevanje, tovor na vozilu ....)

Zato policisti znova pozivajo: Vozite previdno, le skupaj lahko poskrbimo, da bodo naše ceste varne za vse!



Več v Črna kronika