Vstop v bolnišnico bo mogoč samo, če bodo vsi odgovori na vprašalniku negativni

Ob zdravstvenih pregledih in specialističnih posegih v Splošni bolnišnici Murska Sobota veljajo nova pravila

Prlekija-on.net, torek, 2. junij 2020 ob 10:27
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so zaradi razmer ob novem koronavirusu spremenili način dela, so sporočili. Paciente, ki bodo prihajali v specialistične ambulante na nenujne zdravstvene preglede, pred obiskom ne bodo več klicali po telefonu zaradi epidemiološke poizvedbe o novem koronavirusu (SARS-CoV-2), ampak bodo ob vabilu dobili tudi vprašalnik o znakih, ki bi lahko kazali na okužbo.

Ta vprašalnik si lahko vsak tudi natisne (najde ga na spletni strani bolnišnice) in izpolnjenega prinese na pregled.

Vstop v bolnišnico bo mogoč samo, če bodo vsi odgovori na vprašalniku negativni. Če bo na njem vsaj eden pozitiven odgovor, naj pacient pokliče po telefonu na številko (02) 51 23 730, da bo dobil nov termin. Kdor ob prihodu ne bo imel izpolnjenega vprašalnika, v bolnišnico ne bo mogel vstopiti.

Termini, ki so jih pacienti prejeli pred 15. 6. 2020, veljajo samo za kirurške ambulante. Vsi drugi bodo dobili nove termine, tudi tisti, ki jim je pregled zaradi pojava koronavirusa odpadel.

Na specialistični pregled naj pacienti pridejo največ 15 minut pred naročenim terminom z zaščitno masko, ki si jo morajo nadeti že pred vstopom v bolnišnico. Če je možno, naj pridejo na pregled sami, brez spremljevalcev.

Naročanje je mogoče samo po telefonu in elektronsko, osebno naročanje trenutno ni mogoče. Prav tako so obiski v bolnišnici še vedno popolnoma prepovedani, so še sporočili iz SBMS.Več v Gospodarstvo