Poškodovanja kombajnov osumljen 46-letnik iz območja UE Lenart

Policisti so uspešno preiskali kazniva dejanja poškodovanja kombajnov na območju PP Gornja Radgona

Prlekija-on.net, torek, 2. junij 2020 ob 12:56
Aleksander Kreslin

Aleksander Kreslin

Aleksander Kreslin, komandir Policijske postaje Gornja Radgona je v današnji izjavi za javnost predstavil uspešno preiskana kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari - kombajnov.

Policisti policijske postaje Gornja Radgona so zaključili preiskavo serije 11 kaznivih dejanj poškodovanj tuje stvari - kombajnov, ki so se v letu 2019 vrstile na širšem območju Policijske postaje Gornja Radgona. Z zbranimi obvestili, dokazi in pridobitvijo strokovnih mnenj jim je uspelo ugotoviti osumljenca navedenih kaznivih dejanj in sicer gre za 46-letnega moškega, doma iz UE Lenart. Storitev kaznivih dejanj se mu dokazuje na podlagi zavarovanih sledi na kraju kaznivih dejanj.

V skrajnem primeru razmišljajo, da bodo zadevo sami vzeli v roke

Kmetje več ne upajo s kombajni v koruzo


Škode nekaj več kot 66 tisoč evrov

Tako so policisti PP Gornja Radgona zoper osumljenega podali 11 poročil v dopolnitev kazenskih ovadb. Skupna materialna škoda, ki so jo prijavili oškodovanci kaznivih dejanj znaša nekaj več kot 66.000 evrov.

Aleksander Kreslin:

Kot je znano, se je takrat osumljenec na območju Slovenskih goric, zlasti med Negovo, Spodnjo Ščavnico in Benediktom, odločil namerno škodovati kmetovalcem, zlasti lastnikom kombajnov. Septembra in oktobra so na tem območju bili poškodovani številni kombajni, poškodbe pa so se vrstile praktično vsak drugi dan.

Nastavljena plastenka z naboji in šibrami

Uničevalec kombajnov v koruzo nastavljal tudi naboje s šibrami, ki bi lahko bili smrtno nevarni




Več v Črna kronika