Neodgovorna kršitelja odvrgla smeti in živalske ostanke v ornitološki naravni spomenik

Z zbiranjem obvestil in ogledom odvrženih smeti sta policista ugotovila, kdo je odpadke odvrgel v naravo

Prlekija-on.net, četrtek, 4. junij 2020 ob 14:47
Smeti v naravi

Smeti v naravi

V torek, 2. junija, sta policista v Brezju v Mariboru, med kontrolo Ptičjega gozda, Gaj - ornitološki naravni spomenik, naletela na odvržene odpadke med katerimi so bila oblačila, plastična embalaža, elektronika, ostanki živali - najverjetneje ovce in podobno.

Z zbiranjem obvestil in ogledom odvrženih smeti sta policista ugotovila, da sta odpadke odvrgla dva prebivalca Maribora.

O najdbi živalskih ostankov so obvestili veterinarsko higienično službo, in Medobčinski inšpektorat, ki je o smeteh obvestil pristojno podjetje, ki bo (je) območje počistila in odpadke odpeljala.

Zoper oba kršitelja bodo podali predlog drugemu prekrškovnemu organu za uvedbo postopka o prekršku, zaradi kršitve Uredbe o odpadkih (ker sta odpadke odvrgla v naravnem okolju in z njimi nenadzorovano ravnala) in po Zakonu o veterinarskih merilih skladnosti (ker z živalskimi stranskimi proizvodi nista ravnala in jih skladiščila v skladu z določili zakona, temveč sta jih odvrgla v naravnem okolju). "Verjamemo, da jima bo pristojni prekrškovni organ, zraven predpisane globe, naložil tudi plačilo stroškov odstranjevanja tako odvrženih odpadkov," so še sporočili iz PU Maribor.



Več v Črna kronika