Člani TD Cven so se zbrali

Čas je bil, da se oceni dosedanje delo in predvsem, kaj je povzročilo prisilno mrtvilo ob epidemiji

Prlekija-on.net, petek, 5. junij 2020 ob 20:49
Zbor članov TD Cven

Zbor članov TD Cven

Po razglasitvi konca epidemije koronavirusa v državi in omilitvi ukrepov, so se zbrali tudi prizadevni člani Turističnega društva Cven na svojem Grüntu. Čas je bil, da se oceni dosedanje delo in predvsem, kaj je povzročilo prisilno mrtvilo ob epidemiji. Plan realizacije tradicionalnih prireditev se je ustavil po rezu trte pred domovanjem TD Cven na Grüntu. Vse naslednje predvidene prireditve pa so na žalost morale biti odpovedane v interesu varovanja zdravja občanov in prirediteljev (ŽIVI KRIŽEV POT, SETEV KORUZE, POSTAVITEV MLAJA, KMEČKA TRŽNICA, VESELICA OB 20 LETNICI, POHOD PO PRLEKIJI, ....).

Kako bo v prihodnje še ni jasno, vprašljivo je celo obeležje 20-letnice delovanja društva, ki ga na predviden datum pač ni bilo in ga bo morda le uspelo organizirati kdaj kasneje. Če ne drugače, se bo to obletnico obeležilo v okviru društva, brez javne veselice. Žal brez prireditev ni prihodkov in tudi pričakovanega financiranja za dejavnost še ni. Žal pa računi redno prihajajo in potrebno jih je pokriti, sicer... Kljub ohromljeni dejavnosti stroški banke, vode, elektrike, ... ostajajo s fiksnimi postavkami.

Se je pa pokazala potreba po nakupu mešalca za testo za najbolj poznano in donosno dejavnost društva - peko domačih dobrot v kmečki peči. Vse starejše članice, ročnega gnetenja testa in drugih sestavin pač težko še zmorejo. To je prilika, da se pozove morebitnega donatorja, da pri tej nabavi pomaga. Prav bi prišla tudi rabljena oprema, ki jo je uporabljala kakšna picerija ali pekarna in so jo že nadomestili z novejšo ali zmogljivejšo. Sicer pa so si člani olepšali družabni prostor z zavesami, ki jih je ustvarila članica in podpredsednica Jožica. Za lepše urejeno okolico pa bo uporabljena nova motorna kosilnica. Člani so tudi sklenili, da bodo v tem času pomanjkanja prireditev, uredili in očistili Grünt, obnovili ograjo in še kaj v okolici. Seveda vse s svojim delom in znanjem.

V upanju, da bodo kmalu pogoji za popolno oživitev dejavnosti društva, ponavljajo že znani poziv: PRITE ŠE VI, TE PA SMO VSI.

J.G.



Več v Kultura in izobraževanje