Voznica trčila v avtobus in se huje telesno poškodovala

Voznica osebnega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti, v ovinku zapeljala preko sredine smernega vozišča in pri tem trčila v avtobus, na katerem v času nesreče ni bilo potnikov

Prlekija-on.net, sobota, 6. junij 2020 ob 11:58
Prometna nesreča (simbolična fotografija)

Prometna nesreča (simbolična fotografija)

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor, so v minulih 24-ih urah sprejeli na interventni tel. številki 113 skupno 219 klicev, med katerimi je bilo 87 interventnih, kateri so zahtevali napotitev najmanj ene policijske patrulje na kraj dogodka.

Obravnavali so 16 novih zadev s področja kriminalitete, kjer so zabeležili največ tatvin.

Obravnavanih je bilo skupno 18 prometnih nesreč, od tega dve nesreči s telesnimi poškodbami, v katerih se je ena oseba huje telesno poškodovala, v drugi nesreči pa je en udeleženec zadobil lažje telesne poškodbe. Preostale nesreče so se končale z materialno škodo.

Prometna nesreča s težjo telesno poškodbo se je zgodila včeraj okoli 14.15 ure, na območju Policijske postaje Šentilj. V njej sta bili udeleženi osebno vozilo in avtobus. Pri obravnavi nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega vozila, zaradi neprilagojene hitrosti, v ovinku zapeljala preko sredine smernega vozišča in pri tem trčila v avtobus, na katerem v času nesreče ni bilo potnikov. Voznica-povzročiteljica je v nesreči zadobila težje telesne poškodbe, vendar ni v življenjski nevarnosti. Zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov, zoper voznico sledi hitri postopek o prekršku.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola, policisti tokrat niso pridržali nobenega vinjenega voznika, zaradi večkratnih kršitev cestnoprometnih predpisov, pa sta bili dvema večkratnima kršiteljema, zaseženi njuni motorni vozili.

Skupno je bilo obravnavanih 15 kršitev javnega reda in miru, od tega 13 kršitev na javnem kraju in 2 kršitvi v zasebnih prostorih.

Zaradi kršitev javnega reda in miru, tokrat ni bilo pridržanih oseb.



Več v Črna kronika