Nik Škrjanec prvi, Ana Šterman tretja na državnem prvenstvu v badmintonu

Ana Šterman je med dekleti končala na tretjem mestu

Dejan Razlag, ponedeljek, 7. marec 2011 ob 08:482
Ekipa OŠ Veržej ki je osvojila zlato in bronasto medaljo na državnem finalu v badmintonu

Ekipa OŠ Veržej ki je osvojila zlato in bronasto medaljo na državnem finalu v badmintonu

V petek je v Kungoti potekalo državno prvenstvo v badmintonu, kjer je učenec OŠ Veržej, Nik Škrjanec v kategoriji devetih razredov med nekategoriziranimi učenci postal državni prvak. V isti kategoriji med dekleti je tretje mesto osvojila Ana Šterman, v osmini finala pa sta s tekmovanjem končala Žanin Heric in Rene Heric.

Na državnem finalu, ki je bil v petek, 4. marca v OŠ Kungota, je vsem štirim učencem OŠ Veržej, ki so tekmovali med nekategoriziranimi uspelo zmagovati do osmine finala. V osmini finala je Rene Heric po težki tekmi moral priznati premoč Nika Škrjanec, tudi Žanin Heric je po dobri igri bila poražena v osmini finala. Ana Šterman je zmagovala vse do polfinala kjer jo je premagala Vanesa Gradišar iz OŠ Nove Fužine. Tako, da je Ana na koncu osvojila odlično tretje mesto, kjub temu da je bila dve leti mlajša od svojih nasprotnic.

Najboljši posameznik OŠ Veržej Nik Škrjanec (lansko leto je bil tretji) je po petih zmagah, v finalu imel za nasprotnika Nala Žmavc, ki je lani osvojil drugo mesto na državnem prvenstvu. Po pričakovanju je tekma bila razburljiva in polna preobratov, vendar je na koncu zmagal boljši, Nik Škrjanec, ki je tako postal državni prvak.

Kljub temu, da bo Nik letos končal osnovno šolo bodo prihodnje leto OŠ Veržej na državnem finalu še vedno lahko predstavljali Žanin, Ana in Rene, ki bodo tudi v prihodnjem letu sodili v ožji krog favoritov za zmago.


Več v Šport