Policisti obravnavali ugriz psa, vlom v proizvodno halo, tatvino dveh dreves hrasta in rop banke

Dvema voznikoma sta bila zasežena osebna avtomobila, ker za vožnjo nista posedovala vozniškega dovoljenja

Prlekija-on.net, sreda, 10. junij 2020 ob 08:46
V torek je najbolj odmeval rop banke

V torek je najbolj odmeval rop banke

V preteklih štirindvajsetih urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, ugriz psa, štiri primere povoženja divjadi ter zasegli dva osebna avtomobila.

Na področju kriminalitete so obravnavali vlom v proizvodno halo, tatvino dveh dreves hrasta in rop banke. Včeraj malo po 15. uri je bil center obveščen o ropu banke na Cankovi. V nadaljevanju pa so bili še obveščeni, da je bilo slišati več strelov v bližini navedene banke. Z ogledom kraja dejanja in po opravljenih razgovorih je bilo ugotovljeno, da je oborožen moški vstopil v prostore banke in od zaposlenih zahteval gotovino, ki mu jo je uslužbenka izročila. Med ropom v poslovalnici ni bil nihče poškodovan. Po dejanju je storilec s kraja ropa pobegnil in v nadaljevanju takoj po dogodku v neposredni bližini umrl. Točen vzrok smrti bo pokazala preiskava.

Rop bančne ustanove na Cankovi

Bančni ropar, ki je umrl po storitvi ropa, je bil policist


Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Dvema voznikoma sta bila zasežena osebna avtomobila, ker za vožnjo nista posedovala vozniškega dovoljenja.

Danes med 8. in 14. uro bodo na strelišču v Mačkovcih policisti tukajšnje policijske uprave izvajali vaje v streljanju. Občane opozarjajo, da je zadrževanje v navedenem času v bližini strelišča lahko nevarno.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.