Zajelo nas je močno deževje, voda zalila ceste in kleti

Gasilci PGD Križevci črpajo vodo v ZD Križevci pri Ljutomeru, močnejše neurje se je razbesnelo tudi na območju Središča ob Dravi

Prlekija-on.net, nedelja, 14. junij 2020 ob 19:47
Neurje na območju Središča ob Dravi in Križevcev, foto: Aleš Lesničar in Tadeja Vrbnjak Zorman

Neurje na območju Središča ob Dravi in Križevcev, foto: Aleš Lesničar in Tadeja Vrbnjak Zorman

Agencija RS za okolje (ARSO) je za nedeljo napovedala spremenljivo vreme s krajevnimi plohami in nevihtami. Popoldan nas je v Ljutomeru zajelo močnejše deževje, ni pa bilo hujših posledic, meteorna voda je poplavila nekatere ceste, a se je hitro umaknila, tudi toča ni padala. Je pa neurje več nevšečnosti povzročilo na Goričkem. V občini Rogaševci pri čiščenju cest posredujejo štiri gasilska društva, v občini Cankova pa so meteorne vode zalile cestišča in nekaj objektov. Posreduje pet gasilskih društev iz občine. V naselju Pušča posredujejo gasilci PGD Pušča zaradi poplavljenih ulic.

V občini Križevci gasilci PGD Križevci črpajo vodo v ZD Križevci pri Ljutomeru. Močnejše neurje se je razbesnelo tudi na območju Središča ob Dravi, od koder poročajo o več poplavljenih cestah in črpanju vode iz objektov. V Radencih je medtem prišlo do izpada električne energije na RPT Radenci, kjer je 608 odjemalcev ostalo brez elektrike.

Nevarnosti pa še ni konec, kakšno neurje lahko nastane tudi še ponoči, še vedno pa močno dežuje.

Najhuje je bilo na območju Središča ob Dravi

Na območju Središča ob Dravi zgradili 20 nasipov in izčrpali meteorno vodo iz 41-ih kleti


V ponedeljek bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo, več dežja bo v vzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22 °C. V torek in sredo bo pretežno oblačno, občasno bodo manjše, krajevne padavine.

Lahko pride do razlivanj

ARSO je izdal tudi opozorilo. Ob močni nevihti je močno narasla Kučnica Cankova in je presegla opozorilni pretok. V prihodnjih urah in v prvem delu noči na ponedeljek še lahko ob krajevnih nalivih hitro in močno narastejo posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke. Lahko pride do razlivanj.

Narasle vode
Hidrološko opozorilo, vir: ARSO
Poplavljena cesta v Godenincih

Tako pa je voda zalila cesto v Godenincih Voda se je nabrala v slabih dveh urah Video: Aleš Lesničar Več ➡ https://p24.si/močno-deževje

Objavil/a Prlekija-on.net dne Nedelja, 14. junij 2020
Poplavljena cesta v Godenincih

 

Objavil/a Jožef Toni Horvat dne Nedelja, 14. junij 2020
Poplavljena cesta na Goričkem
Radarska slika padavin
Močnejše neurje je zajelo območje Središča ob Dravi, vir: ARSO
Približujejo se nam močna neurja, možnost toče je velika

Na severovzhodu rdeč alarm za točo




Več v Narava