Najboljše čevapčiče je spekla ekipa JR Mesnine

Ob 2. obletnici avtomatske avtopralnice in lokala Car wash caffe v Ljutomeru je na roštiljadi čevapčiče peklo trinajst ekip, tekmovali pa so tudi v pitju piva

Prlekija-on.net, nedelja, 21. junij 2020 ob 10:09
1. roštiljada v Ljutomeru

1. roštiljada v Ljutomeru

V soboto, 20. junija, je v Ljutomeru po daljšem času po nedavnih "koronskih" omejitvah, ponovno potekala večja prireditev. Ob 2. obletnici avtomatske avtopralnice in lokala Car wash caffe v Ljutomeru so organizirali roštiljado, na kateri so se ekipe pomerile v peki čevapčičev. Sprva je bilo prijavljenih deset ekip, a je na koncu tekmovalo trinajst ekip in sicer Kmetija Sever, Emac Team, Bar Obrtnik, Prleški junci, Bioterme Mala Nedelja, Bad Boys, Berlin Drinking Team, TŠD Branek Branoslavci, JR Mesnine, NK Ljutomer veterani, Avtoličarstvo Škrinjar, PGD Ključarovci in Mesnica Manči.

Organizator je vsaki ekipi zagotovil tri kilograme mase, delovno mizo in senčnik, ekipe pa so si morale same priskrbeti žar in začimbe.

Na koncu so tudi obiskovalci lahko podali svojo oceno za najboljše čevapčiče, saj je vsak obiskovalec prejel en kupon za oceno, ki je znašala 50 odstotkov v skupnem seštevku ocenjevanja, drugih 50 odstotkov pa je podala strokovna komisija v sestavi Dejan Nemec in Milko Lebarič.

Skupna ocena je nato odločila, da je najboljše čevapčiče spekla ekipa JR Mesnine, druga je bila ekipa Emac Team, tretja Mesnica Manči, vse ekipe pa so prejele priznanje. Vzporedno s peko čevapčičev je potekalo tudi tekmovanje v pitju piva, kjer je iz vsake ekipe po en član moral spiti pol litra piva v najkrajšem možnem času. V tem tekmovanju je zmagal Sebastjan Bogdan iz ekipe Bad Boys, ki je pvo spil v 5,44 sekunde.

Po razglasitvi je sledila še zabava s priljubljeno skupino Zlata Žila.



Več v Družabno