Vabilo na 8. prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje

Letos bo kolesarjenje v nedeljo 5. julija s startom iz pred Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni ob 6.00 uri

Prlekija-on.net, nedelja, 21. junij 2020 ob 12:03
Prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje

Prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje

V sklopu dogodkov in aktivnosti, ki so načrtovani ob prazniku farnega zavetnika sv. Petra v Gornji Radgoni prireja Župnija Gornja Radgona tradicionalno 8. prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje, ki bo letos v nedeljo 5. julija s startom iz pred Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni ob 6.00 uri.

Ljubitelje rekreacijskega kolesarjenja vabimo da se nam tudi letos pridružijo na tradicionalnem »Prijateljskem rekreacijskem kolesarjenjem«. Dan bomo namenili druženju ob poganjanju pedal kolesa, hkrati pa obiskali in spoznali veliko zanimivega. Letošnja trasa je načrtovana po Krajinskem parku Goričko. S startom ob 6.00 uri iz pred Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni nas bo pospremil in blagoslovil za srečno in varno vožnjo domači župnik Franc Hozjan. Pot, ki je dolga 100 km. je načrtovana v smeri Radencev, Murske Sobote, Sebeborcev, kjer bomo se vzpeli v smeri Fokovcev do prve postojanke, Doma duhovnosti v Kančevcih. Dom vodijo redovniki - bratje kapucini, ki živijo v skupnosti, njihovo življenje pa je prepleteno z molitvijo in različnimi dejavnostmi v domu duhovnosti, vodenje župnije, ter pomoči drugim župnijam. Ob tej priložnosti bomo bolje spoznali njihovo življenje, ter življenje v Domu , ki je namenjen za duhovne vaje in druge duhovne programe. Pot bomo nadaljevali do kraja Ratkovci, kjer se bomo ustavili na domačiji Medičarstva Jožice Celec. Svojo ljubezen do medenih izdelkov v družini Celec ohranjajo že od leta 1937. Izdelke pa pripravljajo ročno in na tradicionalni način po izbranih recepturah starih nekaj stoletij. Tukaj nas bo družina Celec ob kratki predstavitvi te stare »medičarske« obrti, pogostila z njihovimi medenimi izdelki in njihovo medico. Po degustaciji nas bo pot vodila do Prosenjakovec, kjer bom skrenili v smeri vasi Selo. V Selu si bomo ogledali znamenito okroglo svetišče iz 13. stoletja t.i. Rotunda, ki je posvečena sv. Nikolaju in Devici Mariji in ob tem pa kaj več izvedeli o tem biseru, ki je položen v dolino Kobiljanskega potoka. Pot bomo nadaljevali do goričke vasi Motvarjevci, kjer se bomo telesno okrepčali in poskusili prave domače goričke dobrote v Gostišču Puhan, med njimi sodi znani Prekmurski bograč, ki ga pripravljajo po dobrih starih receptih. Bograč izvira ravno iz tega dela Prekmurja in je jed nekdanjih tukajšnjih pastirjev. Po okrepčilu se bomo peljali v smeri naselja Kobilje, Dobrovnika vse do Bukovniškega jezera. Po želji si bomo ogledali Vidov izvir, katerega legenda pravi, v kolikor si človek umije oči iz izvira sv. Vida potem bolje vidi. Na koncu še nam preostane le še pot mimo Bogojine, Murske Sobote proti svojim domovom.

V primeru slabega vremena kolesarjenje odpade in se prestavi. Kolesarjenje je na lastno odgovornost, priporočljiva je kolesarska oprema. S seboj vzemite dovolj napitkov. Kolesarjenje je brezplačno.

Dodatna plačila: ogled in degustacija Medičarstvo Jožica Celec 3 eur/os, kosilo Gostišče Puhan Motvarjevci 8 eur/os

Info. Marjan Slavič tel. 041 916 371



Več v Šport