Pri nastajanju videospota Rogličeve navijaške himne, sodeloval tudi Andrej Copot iz okolice Ljutomera

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je dobil videospot za svojo navijaško himno, v katerem ga vidimo v zanj neobičajnih vlogah

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. junij 2020 ob 13:49
Andrej Copot

Andrej Copot

Primož Roglič, slovenski kolesarski šampion, je dobil videospot za svojo navijaško himno, v katerem ga lahko vidimo v zanj neobičajnih vlogah, v vlogi kitarista in bobnarja. Besedilo je napisal in tudi uglasbil Dejan Žujič.

"Vsi smo ponosni, da je tukaj doma najboljši kolesar sveta! Rogla, ..." Tako se prične refren nove navijaške himne, ki nosi naslov "S Tabo Je Slovenija", ki jo tudi izvaja Žujič. Kot je ob tem povedal Žujič, je ideja za skladbo nastala po Primoževi zmagi na Vuelti leta 2019. "Skladbo smo z bandom prvič predstavili 15.10.2019, na sprejemu Primoža v Zagorju ob Savi. Ker sem opazil, da je šla ljudem hitro v uho, sem se odločil, da jo tudi studijsko posnamem in zanjo naredim videospot," je ob tem povedal.

Zaradi karantene vmes prekinili snemanje

Snemanje za skladbo se je pričelo že v februarju, a se je zaradi karantene vmes vse zaustavilo. Kljub vsemu mu je z odlično ekipo na koncu uspelo realizirati idejo. "Korona je bila za nas na nek način tudi prednost, saj je Primož imel malce več časa in je lahko sodeloval pri snemanju videospota," pove.

Pod režijo se je podpisal Rok Hvala, ki je v videospotu prav tako nastopil kot klaviturist skupine. "Ko me je Dejan poklical, če bi bil pripravljen delati videospot za to skladbo, sem bil seveda takoj za. Ob poslušanju se mi je porodilo nemalo idej, ki smo jih strnili v videospot. Mislim, da nam je v enem snemalnem dnevu tudi uspelo dobro zajeti atmosfero skaldbe. Kot ekipa smo se res dobro ujeli in se že veselim novih skupnih projektov."

Andrej kot direktor fotografije z Dejanom že sodeloval

Pri nastajanju videospota pa je sodeloval tudi Andrej Copot iz okolice Ljutomera. Andrej je kot direktor fotografije z Dejanom sodeloval že pri prejšnjem singlu, zato je v sodelovanje privolil brez pomislekov. "Tokrat smo celotno zadevo dvignili še na višjo raven, saj se je ekipi pridružil še režiser Rok Hvala, ki je bil ključnega pomena, da nam je uspelo sestaviti videospot. Prav tako je treba pohvaliti celotno ekipo, ki se je maja cel dan »sončila« v Zagorju."

Kot pravijo ustvarjalci videospota jim je največji izziv predstavljal snemalni dan, saj so v enem dnevu morali posneti ogromno kadrov. Za snemanje Primoža pa so imeli na voljo zgolj dve uri. Kljub številnim izivom jim je snemanje uspelo spraviti pod streho in kot pravi Dejan je že med samim snemanjem vedel, da ob takšnem počutju in vzdušju sam izdelek ne more razočarati.

Kako so se pri tem odrezali ustvarjalci in ali vam je pesem všeč, pa lahko presodite sami. Videospot si lahko ogledate spodaj.

Video produkcija: CAN Visuals ( https://www.facebook.com/theCANVisuals/ )
Režija: Rok Hvala
Asistentka režiserja: Mojca Bitenc
Producent: Dejan Žujič, Andrej Copot, Rok Hvala.
Kamera, montaža, barvna korekcija: Andrej Copot/CAN Visuals
Band: Dejan Žujić, Rok Hvala, Matej Mršnik, Boštjan Vajs, Aleksej Dolinšek
Frizura: Petra Potočnik, Maša Grogl
MUA: Maša Grogl
Styling: Ana Janc
Fotografinja: Alja Cestnik ( https://www.instagram.com/acamera33/ )

Glasba: Dejan Žujič
Besedilo: Dejan Žujič
Glasbena produkcija: Dejan Radičević
Aranžma: Dejan Radičević, Dejan Žujič, Matej Mršnik, Boštjan Vajs, Neisha, Miha Koren
Spremljevalni vokal: Miran Zupančič, Luka Šum
Mix: Dejan Radičević
Mastering: Gregor ZemljičVeč v Glasba in film