V soboški bolnišnici pozivajo obiskovalce, naj ob obiskih strogo upoštevajo navodila

Obiski v SBMS so možni na vseh oddelkih, vendar le za eno zdravo osebo na dan pri posameznem pacientu za največ 15 minut

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. junij 2020 ob 19:21
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

V Splošni bolnišnici Murska Sobota (SBMS) zaradi preprečitve okužb z novim koronavirusom veljajo preventivni ukrepi, zato so obiski možni le ob upoštevanju navodil. Vodstvo zato poziva vse, da navodila o obiskih dosledno upoštevajo, sicer bodo prisiljeni obiske znova prepovedati.

Obiski v SBMS so možni na vseh oddelkih, vendar le za eno zdravo osebo na dan pri posameznem pacientu za največ 15 minut. Obiskovalec mora imeti svojo varovalno masko, biti mora brez znakov bolezni (odsotnost kašlja, prehlada, povišane telesne temperature ...) in z negativno epidemiološko anamnezo. Slednjo preverijo na vstopni točki.

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Vstop v bolnišnico bo mogoč samo, če bodo vsi odgovori na vprašalniku negativni


Obiski so med 14.00 in 14.45, obiskovalci morajo skozi vstopne točke glede na oddelek (kirurški, internistični, infekcijski, otroški, ginekološko-porodniški), kjer je hospitaliziran svojec.

Pri porodnicah so dovoljeni samo obiski očetov novorojenčkov, pri otrocih, ki se zdravijo v bolnišnici, pa le obiski staršev ali skrbnikov.

Vsi drugi obiski zunaj omejenih okvirov in zaradi posebnih razlogov (na primer umirajoči) so možni samo po dogovoru z bolnikovim zdravnikom in pisno dovolilnico.

Vodstvo prosi, da obiskovalci navodila dosledno upoštevajo v dobro bolnikov, zaposlenih in svojcev, sicer bodo morali obiske znova prepovedati.