V prometni nesreči se je poškodovalo kar enajst oseb

Nesrečo je povzročil 19-teni voznik osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravil o prednosti

Prlekija-on.net, torek, 30. junij 2020 ob 11:49
Štiri poškodovane so prepeljali v UKC Maribor

Štiri poškodovane so prepeljali v UKC Maribor

V ponedeljek popoldan se je na Dogoški cesti v Mariboru zgodila prometna nesreča, v kateri se je lahko telesno poškodovalo kar 11 oseb. Zaradi neupoštevanja pravil o prednosti je 19-teni voznik osebnega avtomobila trčil v kombinirano vozilo, ki ga je vozil 42-letni voznik. V trčenju sta se zraven obeh voznikov lažje telesno poškodovala še oba sopotnika v osebnem avtomobilu in vseh sedem sopotnikov v kombiniranem vozilu.

Štiri poškodovane so v UKC Maribor prepeljali z reševalnim vozilom, ostali so zdravniško pomoč v UKC Maribor poiskali sami. Enega od poškodovanih so zaradi komplicirane poškodbe prepeljali v UKC Ljubljana, vendar je njegova poškodba vseeno opredeljena kot lažja.

Policisti bodo vozniku osebnega avtomobila izdali plačilni nalog. V kolikor bi se stopnja poškodovanega, ki je v UKC Ljubljana, kasneje opredelila kot huda, bodo voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Takšne usmeritve je policistom podala tudi pristojna dežurna državna tožilka, ki so jo o nesreči obvestili.