Poziv vsem, ki ste bili v petek, nedeljo in ponedeljek v UKC Maribor

Zaznali so sedem okužb pri zdravnikih v Zdravstvenem domu Adolfa Drolca Maribor, trije med njimi so delali tudi na urgentnem centru UKC Maribor

Prlekija-on.net, torek, 30. junij 2020 ob 12:49
UKC Maribor

UKC Maribor

Iz UKC Maribor so sporočili, da vse bolnike in njihove spremljevalce, ki so prostore Urgentnega centra v prostorih UKC Maribor obiskali v petek 26. 6. med 7. in 19. uro, v nedeljo 28. 6. med 7. in 19. uro ter v ponedeljek 29. 6. med 7. in 16. uro, prosijo, da naj v naslednjih 14 dneh opazujejo svoje zdravstveno stanje in v primeru znakov akutne okužbe dihal (nahod, kašelj, bolečine v žrelu, povišana telesna temperatura, bolečine v mišicah ...), najprej po telefonu pokličejo svojega osebnega zdravnika. Pri tem je pomembno, da se poleg opisa zdravstvenega stanja navede tudi obisk urgentnega centra v UKC Maribor v omenjenem obdobju.

"Verjetnost, da so se bolniki in njihovi spremljevalci ob obisku urgentnega centra okužili je sicer izredno majhna, saj zdravstveno osebje ob stikih z bolniki dosledno uporablja osebno varovalno opremo," so še ob tem zapisali.

Sedem okužb je zaznanih pri zdravnikih, trije med njimi so delali tudi na urgentnem centru UKC Maribor

V ponedeljek 15 novih okužb, sedem pri zdravnikih


Vse bolnike in njihove spremljevalce, ki so prostore Urgentnega centra v prostorih UKC Maribor obiskali v petek...

Objavil/a UKC Maribor dne Torek, 30. junij 2020


Več v Črna kronika