Pod vplivom alkohola, brez vozniškega dovoljenja vozil neregistrirano motorno kolo in trčil v prometni znak

Ob tem sta se voznik in sopotnica telesno poškodovala, noben od njiju ni nosil čelade, voznik pa je imel v organizmu 0,94 mg/l alkohola

Prlekija-on.net, torek, 30. junij 2020 ob 19:56
S kosarjem je trčil v prometni znak

S kosarjem je trčil v prometni znak

V nedeljo, okoli 21.45 se je v Ločkem vrhu, na lokalni cesti Osek-Benedikt, zgodila prometna nesreča, v kateri sta se dve osebi lažje telesno poškodovali. Takrat je 25-letni moški vozil neregistrirano motorno kolo (cross), na katerem je imel še 22-letno sopotnico. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je izgubil oblast nad vozilom, trčil v prometni znak in padel. Oba s sopotnico sta se lahko telesno poškodovala in so ju z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Policisti so ugotovili, da voznik zraven tega, da je vozil neregistrirano, nezavarovano in tehnično neizpravno motorno kolo, tudi nima vozniškega dovoljenja, med vožnjo ni uporabljal predpisane zaščitne čelade, elektronski alkotest pa je pokazal, da je imel v organizmu 0,94 mg/l alkohola.

Policisti ga bodo kazensko ovadili pristojnemu sodišču zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu, za naštete prekrške pa mu bodo izdali plačilni nalog. Plačilni nalog bodo izdali tudi sopotnici, saj tudi ona ni uporabljala predpisane zaščitne čelade.



Več v Črna kronika