Najprej razgrajal, nato se pijan vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 1,49 mg/l alkohola

Prlekija-on.net, četrtek, 2. julij 2020 ob 21:25
Policija

Policija

V sredo popoldan so policisti v Zgornjem Jakobskem dolu ustavili voznika neregistriranega osebnega avtomobila, ki je pred tem doma kršil javni red in mir. Ugotovili so, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, elektronski alkotest pa je pokazal, da je imel v organizmu 1,49 mg/l alkohola.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog, zoper njega pa bodo podali tudi obdolžilni predlog. Osebni avtomobil so mu zasegli.

Dva kolesarja poškodovana

V sredo popoldan je 66-letni kolesar na Letališki cesti v Orehovi vasi padel in se lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor. Policisti so ugotovili, da je padel zaradi neprilagojene hitrosti vožnje in verjetno tudi zato, ker je imel v organizmu 0,97 mg/l alkohola.

Policisti mu bodo izdali odločbo o prekršku.

Okoli 10.20 pa se je v križišču Ptujske ceste in Avtomobilske ulice v Mariboru zgodila prometna nesreča, v kateri se je 67-letni kolesar hudo telesno poškodoval. V križišču mu je namreč izsilil prednost 72-letni voznik osebnega avtomobila.

Kolesarja so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, policisti pa bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.



Več v Črna kronika