Soglasno proti delovanju Štajerske varde in drugih podobnih skupin na območju občine Ormož

S tem so postali prva občina v Republiki Sloveniji, ki je javno s sklepom izrekla negostoljubnost paravojaškim formacijam

Prlekija-on.net, petek, 3. julij 2020 ob 14:533
Med ormoškimi vinogradi si ne želijo varde

Med ormoškimi vinogradi si ne želijo varde

Občinski svet Občine Ormož je na 14. redni seji v ponedeljek, 29. junija, obravnaval predlog največje nestrankarske svetniške skupine Gradimo prihodnost skupaj (GPS) o delovanju Štajerske varde na območju ormoške občine. Soglasno, s šestnajstimi glasovi za in nobenim proti, so izglasovali sklep, s katerim družno obsojajo delovanje Štajerske varde in drugih podobnih skupin na območju občine Ormož ter hkrati pozivajo vlado in pristojne institucije, da nemudoma ukrepajo.

S tem so postali prva občina v Republiki Sloveniji, ki je javno s sklepom izrekla negostoljubnost paravojaškim formacijam.

Lista GPS je sicer že na eni izmed prejšnjih sej opozorila, da je gibanje tovrstnih skupin na območju občine neprimerno in nezaželjeno, saj so v preteklih mesecih imeli že tudi neljubo situacijo z vardo, ki slabo vpliva na turizem, katerega občina v zadnjih letih pospešeno razvija. V listi so tako že večkrat poudarili, da taka paravojaška organizacija na njihovem ozemlju nima kaj iskati.

Dragi občani, S ponosom Vam sporočamo, da nam je na pobudo društva in svetniške skupine GPS uspelo postati prva občina v...

Objavil/a GPS - Gradimo Prihodnost Skupaj dne Ponedeljek, 29. junij 2020


Več v Politika